wina
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 5
- Czego pragniesz, kiedy nikt nie patrzy? Kiedy gasną światła? Kiedy jesteś anonimowa? Gillian Anderson – aktorka i aktywistka – oddaje głos kobietom z całego świata, publikując ich anonimowe fantazje seksualne. Intymne, prowokujące, czasem zaskakujące lub wstydliwe, innym razem pełne czułości, zabawne, mroczne, odważne – ale zawsze autentyczne. Pragnę otwiera przestrzeń do rozmowy o tym, o czym...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Co na temat zdolności LeBrona Jamesa do spontanicznego rozdzielania zadań uważają znawcy wina? Jak magicy oceniają techniki dryblingu Chrisa Paula? Nick Greene w przezabawny sposób rozkłada koszykówkę na czynniki pierwsze, czerpiąc z wiedzy m.in. twórców gier planszowych, magików czy szefowej obsady opery mydlanej. Patrząc na koszykówkę od jej prostych początków po teraźniejszość, Greene pomaga czytelnikom...
Data dostępności:
Data publikacji:
- To nie jest biografia, jakich mnóstwo w księgarniach. To opowieść o miłości do gór, o pasji, o przyjaźniach, nie tylko górskich, i o doskonaleniu ciekawości świata. Dla Janusza Majera w górach zawsze najważniejszy był człowiek. Wyniki sportowe i własne ambicje schodziły na dalszy plan. Był kierownikiem wielu wypraw w czasach złotej ery polskiego himalaizmu, świadkiem triumfów i porażek, wydarzeń...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Historia Manchesteru United pokazana od podszewki. Jim White zabiera czytelnika w fascynującą podróż od narodzin drużyny w kolejarskiej dzielnicy Newton Heath po obecny status jednego z najlepszych klubów w Premier League i w całej Europie. Katastrofa w Monachium w 1958 roku, w której zginęło ośmiu piłkarzy legendarnej drużyny Matta Busby’ego. Pierwszy w historii angielskiej piłki Puchar Europy...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Niż Macieja Topolskiego to zbiór próz poetyckich zawierających elementy eseju i reportażu, a poświęconych pracy kelnerskiej. Książka została podzielona na pięć części, w których autor porusza kolejne aspekty pracy w gastronomii. Od rekrutacji przez kontakt z klientem po problematyczne relacje z kucharzami czy właścicielami restauracji. Celem książki jest ukazanie – za pomocą stylu łączącego odległe...
Data dostępności:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie





