wydanie
Liczba pozycji: 4
Kuchnie świata. Wydanie 2 – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Na węgierskim stole. Pysznie i domowo – ebook
Klara Molnar
Bogato ilustrowana książka o tym, jak gotować po madziarsku wykorzystując tradycyjne receptury rodzinne, napisana przez rodowitą Węgierkę Klárę Molnár wraz z dziennikarzem i hungarystą Tadeuszem Olszańskim. Na polskim rynku brakowało publikacji opisującej i uprzystępniającej węgierską sztukę kulinarną z całym jej bogactwem zapachów i smaków, ponieważ od dłuższego czasu nikt nie pokusił się o jej wydanie....Data dostępności:
Data publikacji:
Nauka Bez Tajemnic – e-wydanie – 3/2015
Poznaj świat, który Cię otacza Brytyjski hit już w Polsce! Nauka Bez Taemnic to licencyjne wydanie nowego brytyjskiego magazynu „Science Uncovered”. Zarówno w Wielkiej Brytanii, jak i Stanach Zjednoczonych został uznany za największy hit prasowy końcówki roku 2013. Redakcja „Science Uncovered” przyciągnęła do współpracy najwybitniejszych naukowców z ogromnym talentem i wieloletnim...Data dostępności:
Data publikacji:
Moje ptaki, zwierzaki i krewni – audiobook
Gerald Durrell
Długo oczekiwane nowe wydanie drugiego tomu „Trylogii z Korfu”, która zainspirowała twórców serialu "Durrellowie"! W 1935 roku rodzina Durrellów – owdowiała matka wraz z trójką swoich dzieci, Lesliem, Margaret i Geraldem – opuściła ponure wybrzeże Anglii i wyjechała na wspaniałą, zalaną słońcem wyspę Korfu, by dołączyć do najstarszego syna Lawrence’a, który zamieszkał tam wcześniej. Spędzili na...Data dostępności:
Data publikacji: