zwiazane
Liczba pozycji: 19
Minisłownik kulinarny polsko-grecki – ebook
Izabela Panopulos
Minisłownik kulinarny polsko — grecki został napisany z myślą o osobach, które chciałyby poznać słownictwo greckie związane z jedzeniem i kuchnią.Data dostępności:
Data publikacji:
Prosta dieta w chorobie refluksowej – ebook
Andy De Santis
Placki ziemniaczane, hamburgery, sałatka marchewkowa z imbirem, paluszki z kurczaka. Sam widzisz, że dieta w refluksie nie musi być nudna i skomplikowana. Autor, ceniony dietetyk, odkryje przed tobą ponad 100 prostych przepisów na dania, do których przygotowania będziesz potrzebował maksymalnie 5 składników. Pożywne śniadania, zupy, sałatki, obiady i desery. Dania wegańskie, wegetariańskie, bezglutenowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Smuga cienia – audiobook
Joseph Conrad
Joseph Conrad jako młody, niedoświadczony kapitan wraz z objęciem dowództwa statku handlowego przechodzi głęboką próbę charakteru. Biorąc na siebie ogromną odpowiedzialność za wyczerpaną chorobami załogę, dryfując w trudnych warunkach po bezwietrznych wodach, z dziką determinacją przetrwania dociera w końcu do portu przeznaczenia - Singapuru. "Początkowo celem tego utworu było przedstawienie pewnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Z pamiętnika poznańskiego nauczyciela – ebook
HENRYK SIENKIEWICZ
“Z pamiętnika poznańskiego nauczyciela" to nowela Henryka Sienkiewicza, laureata literackiej Nagrody Nobla, jednego z najpopularniejszych polskich pisarzy przełomu XIX i XX w. Nowela jest początkiem zainteresowania pisarza sprawami konfliktu polsko-niemieckiego, zwieńczonego napisaniem Krzyżaków. Autor krytykuje obłudę szkoły pruskiej, szykany polityczne związane z niemieckim językiem wykładowym,...Data dostępności:
Data publikacji:
Zagłoba swatem – ebook
HENRYK SIENKIEWICZ
“Zagłoba Swatem" to krótka komedia Henryka Sienkiewicza, laureata literackiej Nagrody Nobla, jednego z najpopularniejszych polskich pisarzy przełomu XIX i XX w. (Jan) Onufry Zagłoba to postać literacka stworzona przez Henryka Sienkiewicza w “Trylogii”. Jest on ucieleśnieniem stereotypu polskiego szlachcica: przejawia skłonność do trunków, tromtadracji, mitomanii. Cechuje go wierność wobec...Data dostępności:
Data publikacji:
Junior-Edu-Żywienie - wybrane zagadnienia edukacji żywieniowej – ebook
Opracowanie zbiorowe
Zdrowe nawyki żywieniowe są bardzo istotną częścią ludzkiego życia. Nabywamy je już od najmłodszych lat. Pomocnym wsparciem w nauce poprawnych nawyków żywieniowych jest przeznaczona dla nauczycieli monografia z założeniami programu edukacji żywieniowej dla uczniów szkół podstawowych. W opracowaniu znajdują się zarówno zagadnienia stricte żywieniowe (a więc związane m.in. z fizjologią żywienia, zasadami...Data dostępności:
Jeśli tylko chcesz – audiobook
Alicja Gorzynska
Prawdziwej miłości nic nie stanie na drodze. Po kilku latach spędzonych w Warszawie Wiktoria wraca w rodzinne strony, żeby pomóc mamie w prowadzeniu nadmorskiego pensjonatu. Zmęczona, wypalona i niepewna tego, co przyniesie jej przyszłość, marzy o odzyskaniu spokoju ducha. Nie będzie to jednak łatwe – niemal na każdym kroku czyhają na nią bolesne wspomnienia związane z nieszczęśliwą miłością do Maksa. ...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta okienkowa. 90 autorskich przepisów – ebook
Justyna Mizera
Wiele osób marzy o szczupłej i zgrabnej sylwetce. Jednak nie wszystkie sposoby na odchudzanie są dobre dla naszego zdrowia. W jaki sposób mądrze i zdrowo pozbyć się zbędnych kilogramów? Dieta okienkowa autorstwa Justyny Mizery to książka, w której znajdziesz pełne spektrum informacji na temat postu przerywanego - metody, która zapewnia zdobycie i utrzymanie odpowiedniej wagi. Autorka szczegółowo...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe przekąski. 70 autorskich przepisów – ebook
Monika Mrozowska
Zdrowe i smaczne przekąski, które zawsze możesz zabrać ze sobą. Podobno najbardziej zdradliwy jest wilczy głód, który dopada nas w najmniej spodziewanych momentach. Nie pozwól się zaskoczyć - zawsze miej przy sobie zdrową i sycącą przekąskę. Wytrawną lub słodką. Łatwą do przygotowania. Zdrowe przekąski to 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością...Data dostępności:
Data publikacji:
Sektor spożywczy - od kompetencji pracowników do jakości żywności – ebook
Pod Redakcją Krystyny Gutkowskiej
Publikacja porusza zagadnienia związane z problematyką kompetencji pracowników w sektorze spożywczym w kontekście zmieniających się potrzeb i preferencji konsumentów, uwarunkowań społeczno-gospodarczych oraz jakości żywności. Stanowi cenne źródło informacji dla przedstawicieli przedsiębiorstw branży żywnościowej oraz badaczy rynku żywności. Uwzględniono w niej wpływ pandemii COVID-19 na branże przetwórstwa...Data dostępności: