dania
- DANIA JEDNOGARNKOWE. Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na dania jednogarnkowe...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na dania jarskie takie jak zupy,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na dania mięsne przygotowane z cielęciny,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jak żyje się w kraju, którego mieszkańcy chcą być fucking flink - „zajebiście życzliwi”? Dlaczego Kopenhaga nazywana jest miastem przyszłości? Co wspólnego ma Władca Pierścieni z duńskim „bogactwem naturalnym”, czyli zaufaniem? W rankingach poziomu szczęścia Dania od lat nie schodzi z podium, tutaj powstało pierwsze ministerstwo środowiska, a pierwszą ministrą w Europie została...
Data dostępności:
Data publikacji:
- 100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność. Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora. Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy. ...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy… Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods – poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom...
Data dostępności:
Data publikacji:
- PIERWSZA POMOC DIETETYCZNA DLA INSULINOOPORNYCH Jadłospisy na 3 miesiące Ponad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich 5 podstawowych produktów w każdym przepisie Czas przygotowania: do 20 minut Ten poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych....
Data dostępności:
Data publikacji:
- PASTA QUEEN POWRACA Z NOWĄ KSIĄŻKĄ! Ponad 100 przepisów na tradycyjne,przepyszne i zdrowe dania oraz wspaniałe zdjęcia przeniosą Was do samego serca Włoch. NADIA CATERINA MUNNO jako rodowita rzymianka, pochodząca z rodziny od pokoleń trudniącej sięwyrobem makaronu, kuchnię włoską ma we krwi.W mediach społecznościowych pozostaje niekwestionowaną królową: jej rządy śledzi prawie 10 milionów...
Data dostępności:
Data publikacji:
- W prezentowanej książce nie znajdą Państwo prastarych przepisów na „frykasy” ciągle jeszcze serwowane w niektórych regionach Meksyku - wymienić tu choćby można chapulines (świerszcze ze stanu Oxaca), escamole (jajeczka mrówek) i huitlacoche (grzyby pasożytujące na kukurydzy). Nawet jeśli takie dania mogłyby być ciekawym doświadczeniem kulinarnym, to już z dostępnością składników - troszkę...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Pierwsza w Polsce książka z przepisami do Air Fryera. Sto autorskich pomysłów na wyjątkowe i łatwe do przygotowania dania znanego dziennikarza kulinarnego Pawła Lorocha, opatrzonych pięknymi zdjęciami, zabawnymi anegdotami i grafikami autora. Niepowtarzalne poczucie humoru, pasja gotowania wyniesiona do rangi sztuki. Nie tylko mięsa...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Droga do łóżka wiedzie przez żołądek. Świat kulinariów jest spleciony z życiem erotycznym w sposób bezsprzeczny – to, co trafia na nasze talerze, potrafi zarówno wzniecić pożądanie, jak i je zgasić. I choć dieta nie jest jedynym czynnikiem decydującym o jakości życia seksualnego, może w znaczący sposób wpłynąć na satysfakcję i poziom doznań. W tym praktycznym przewodniku doświadczony seksuolog udowodni...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Fun Dining. Prosto i genialnie Fun dining – tak Przemysła Klima, pierwszy i jedyny w Polsce szef kuchni restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin, mówi o tym, co robi w kuchni. Fun dining to radość. Radość łączenia składników i tworzenia zupełnie nowych smaków. Radość eksperymentowania. To satysfakcja, która towarzyszy gotowaniu i przyjmowaniu gości. Fun dining to kuchnia prosta i genialna jednocześnie....
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książkowy must have dla wielbicieli smacznego, oszczędnego i prostego gotowania. Sięgnij po nią, jeśli chcesz: • wiedzieć, jak przechowywać różne produkty, by długo pozostały świeże; • gotować kilka różnych dań jednocześnie z tych samych składników; • opierać się psychologicznym sztuczkom sprzedawców, przez które kupujesz więcej, niż potrzebujesz; • praktycznie wykorzystywać nawet obierki po...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Nigel to cholerny geniusz! – Jamie Oliver Gdy zaczyna się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. Zielona uczta: jesień, zima to ponad 100 przepisów na łagodne, rozgrzewające dania i mnóstwo sposobów na świętowanie prostego zimowego warzywnego gotowania. Roślinna kontynuacja bestsellerowego Jedz , kolejna po książce Zielona uczta: wiosna, lato to propozycja...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Nic nie zastąpi własnoręcznie przygotowanych posiłków, także tych zabieranych do pracy czy szkoły. Niezależnie od tego, czy masz możliwość podgrzania dania poza domem, możesz jeść mądrze i zdrowo. Plastikowe pudełka nie są dobrym rozwiązaniem. W takim razie jak zapakować jedzenie, żeby można je było bezpiecznie przenosić z miejsca na miejsce? Co nadaje się do zjedzenia na zimno, a co nie, a także jak...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Znajdziecie tutaj setkę bogato ilustrowanych przepisów z obu stron Morza Egejskiego; dania, które na co dzień goszczą w tureckich i greckich domach takie, dla zwykłych ludzi. Gotowałam je wspólnie z Turczynkami mieszkając tam ponad 6 lat, a potem z Greczynkami i Cypryjkami, kolejne 6. Są sprawdzone, a każde z podanych w tej książce można przyrządzić w polskich warunkach, przyprawy też znajdziecie w każdym...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka zawiera 250 przepisów na zupy i drugie dania obiadowe. Różnorodność jest ogromna - od tradycyjnego rosołu czy ogórkowej, po wykwintne zupy z kuchni francuskiej, albo przecierane kremy. Na drugie danie serwujemy zarówno kotlet mielony jak i roladki mięsne z pistacjami - czyli coś i dla tradycjonalistów, i dla poszukujących nowych, zaskakujących zestawień smakowych. Dodatkowo na końcu alfabetyczny...
Data dostępności:
Data publikacji:
- 100 przepisów, 500 stron! Air Fryer dla smakoszy to biblia dla tych, którzy pragną, by ich dania zmieniły się w ucztę zmysłów. Paweł Loroch oddaje w ręce czytelników książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju - bo także do czytania i oglądania, wzbogaconą o pakiet historyjek pełnych kulinarnych wspomnień i wielkich marzeń. Przede wszystkim jednak to opowieść o smakoszostwie, jako sposobie postrzegania...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czy chcesz jeść smacznie, zdrowo i bez konieczności spędzania długich godzin na przygotowywaniu posiłków? Znana dietetyczka Magdalena Makarowska znów przychodzi ci z pomocą! Poznaj przepisy na pełnowartościowe dania z air fryera, które przyrządzisz z minimalną ilością tłuszczu i z zachowaniem pełni smaku. W książce znajdziesz 100 przepisów na pyszne śniadania, obiady i kolacje, odpowiednich dla insulinoopornych...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Totalnie smacznie. Totalnie prosto. Totalnie TOFU 83 przepisy na kuszące roślinne dania Wszechstronne, bajecznie proste w przygotowaniu i przepyszne – takie właśnie jest tofu. Z wyglądu niepozorne, w rzeczywistości daje nieograniczone możliwości. Zrobisz z nim totalnie wszystko: śniadaniową szakszukę, włoski makaron, polskie pierogi, azjatyckie bowle, wegański mac & cheese, kuszące street foody...
Data dostępności:
Data publikacji: