jest
- Jeśli usłyszałeś diagnozę: przewlekła choroba nerek, ta książka jest dla ciebie. Jej celem jest utrzymanie cię w zdrowiu i wzmocnienie odporności. By osiągnąć ten cel, kluczowe jest przestrzeganie odpowiedniej diety i zmiana stylu życia. Znajdziesz tutaj wskazówki, które ułatwią oczyszczanie nerek, także gdy masz kamienie nerkowe, i przyczynią się do podtrzymania ich funkcji jak najdłużej. Autorka...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czym tak naprawdę jest cukier i jak wpływa na nasz organizm? Dlaczego wszędzie jest go tak dużo i co możemy zrobić, żeby go unikać albo wręcz wyeliminować z naszej diety? Odpowiedzią na te i inne, równie ważne pytania jest DIETA # bez cukru. Książka zachęca do świadomego kształtowania jedzeniowych przyzwyczajeń, podpowiadając, jak z cukru zrezygnować lub czym go zastąpić.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Pamiętam myśli i uczucia sprzed 22 lat, kiedy usłyszałam, że mój syn wymaga stosowania ścisłej diety bezglutenowej. Nikt nie wiedział, czym jest taka dieta, nikt też nie potrafił nam pomóc. Jedyne, co mieliśmy, to skąpa ulotka od lekarza. Ale okazało się, że życie z celiakią wcale nie jest takie straszne. Wręcz przeciwnie, dzięki niej jadasz zdrowo i świadomie! To lekcja dla nas wszystkich. Izabela...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka zawiera ponad 170 przepisów z rejonu Morza Egejskiego. Są to tradycyjne przepisy z greckich domów lub tutejszych restauracji. Możecie się zdziwić, jak proste się wydają, ale tradycyjna kuchnia grecka właśnie taka jest — prosta, smaczna i zdrowa. Podstawą wielu produktów jest oliwa i feta, którą dodaje się niemal do wszystkiego, sos pomidorowy, a także różne warzywa — takie jak różne odmiany...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Urozmaicona dieta jest ważna dla każdego, szczególnie dla alergika. Konieczność wyeliminowania niektórych produktów z diety powoduje, że z braku pomysłu sięgamy ciągle po to samo i popadamy we własną pułapkę, uczulając się na te produkty, które do tej pory mogliśmy jeść bez ograniczeń. Im częściej spożywamy określony produkt, tym większe prawdopodobieństwo, że nasz organizm zacznie się przed nim bronić....
Data dostępności:
Data publikacji:
- Ile razy zastanawiałaś się, mijając zgrabną dziewczynę na ulicy: jak ona to robi? Czemu jest taka zgrabna? Dlaczego moja dieta się nie sprawdza? I jeszcze te postanowienia, że od jutra chudnę… Odpowiedź jest prosta: im więcej dbasz o siebie, im więcej zwracasz uwagi na to, co jesz, tym więcej radości sprawia Ci spadek wagi i tym bardziej poprawia się Twoje samopoczucie – bo stajesz się pewniejsza siebie....
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jeśli chcesz schudnąć w zdrowy i skuteczny sposób, ten jadłospis jest do tego stworzony. Badania naukowe wyraźnie wskazują, że dieta niskowęglowodanowa poprawia zdrowie i pomaga w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Skorzystaj, wypróbuj przez te 7 dni i sprawdź efekty na sobie!
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czasami nie łatwo jest znaleźć pomysł na szybkie przekąski. W tej książce znajdziesz dla siebie przepis na śniadanie, przekąski na imprezę, na zimno i na ciepło, makarony w różnych postaciach oraz desery.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Owoce – najsmaczniejsze dary natury – zawierają mnóstwo składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, który jest doskonale przystosowany do ich przyswajania. To właśnie głównie owocami żywili się nasi przodkowie. Zebrane w książce receptury pomogą przyrządzić zdrowe i smaczne dżemy, powidła czy marmolady oraz znakomite desery bez dodatku cukru i sztucznych słodzików.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jeżeli wciąż uważasz, że twoja szklanka jest do połowy pusta, przelej wodę do mniejszego naczynia i przestań zawracać innym głowę. Zapowiadał się piękny weekend, który Anna i Jerzy zamierzali spędzić na wycieczce. Tak to zaplanowali. Nagle wydarzenia potoczyły się błyskawicznie.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Moja książka to połączenie dwóch kuchni: Cieszyna i Śląska. W książce tej zawarte są przepisy bezglutenowe. Jest to zbiór przepisów dań mięsnych, rybnych, ziemniaczanych, a także zup, surówek, sałatek, ciast i ciasteczek, jak i domowych przetworów i innych ciekawostek.
Data dostępności:
Data publikacji:
- W książce zamieszczono 30 zestawów obiadowych. Ich zaletą jest krótki czas przygotowania posiłków z najzdrowszych składników. Urozmaicone dania domowe z pewnością przysłużą się zdrowiu organizmu i zaspokoją najbardziej wybredne podniebienia.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czy wiesz, że stany zapalne wywołują wiele poważnych chorób? Z tym problemem zmaga się coraz więcej osób. Jeśli czujesz, że ty także do nich należysz, albo chciałbyś po prostu zadbać o swoje zdrowie i wzmocnienie odporności, ta książka jest dla ciebie. To przystępny przewodnik dla osób, które chciałyby korzystać z dobrodziejstw diety przeciwzapalnej. Dzięki tej książce dowiesz się nie tylko co jeść,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Coraz częściej pojawiają się na rynku różnego rodzaju nalewki. Czasami wyróżnia je tylko niezwykłej urody butelka. Zwykle są według mnie zbyt słodkie, albo mają niezbyt intensywny smak składników. Jest to oczywiście kwestia gustu. Dla mnie ważne jest, aby moja praca nie poszła na marne, czyli trzeba mieć dobre składniki, bo jak mówiła Lucyna Ćwierczakiewiczowa „ze złych składników nigdy nie powstanie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Dzięki tej publikacji poznasz przeciwzapalne i alkalizujące właściwości soku z selera. Nie tylko skorzystasz z tych i wielu innych oddziaływań tego środka, ale również otrzymasz wyczerpujące wskazówki służących przeprowadzeniu poprawnego i skutecznego oczyszczania. Dowiesz się, jak sporządzać sok z selera naciowego, jak dużo go pić, kiedy to robić i czego się spodziewać w toku procesu detoksykacji...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Coś dla smakoszy i nie tylko! Książka zawiera najlepsze przepisy na dania z polskiej i węgierskiej kuchni, które królują w domu autorki na co dzień. Znajdziesz tu autorskie recepty m.in na chleb, bułki i ciasta oraz tradycyjne potrawy obu narodów, częściowo zmodyfikowane przez autorkę. Kuchnia, którą proponuje jest wykwintna, bardzo smaczna i profesjonalna. Każdy znajdzie w niej coś wybornego dla ...
Data dostępności:
Data publikacji:
- W książce zgromadzono ponad 600 receptur łatwych do wykonania domowym sposobem nalewek, likierów, win, piw i miodów, którymi można się nie tylko leczyć, ale również sprawiać przyjemność podniebieniu. Jest to pełne wydanie formie ebooka książki wydanej wcześniej jako papierowa i od lat cieszącej się niesłabnącym zainteresowaniem czytelników - mającej kilka wydań polskich i wydanie czeskie
Data dostępności:
Data publikacji:
- Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest niezwykle bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub zaserwowane jako dip do chrupiących przekąsek czy pokrojonych w słupki świeżych warzyw stanowią pełnowartościowy i zdrowy posiłek na każdą porę dnia. Książka zawiera ponad 100 wypróbowanych przepisów na wegańskie...
Data dostępności:
Data publikacji: