warzywa
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 16
- Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!
Data dostępności:
Data publikacji:
- "Kąpiel z koktajlem dyniowo-mlecznym, maseczka brązująca z surowej marchewki, kompres ziemniaczany dla dłoni… Najlepsze dla zdrowia są środki do pielęgnacji ciała wytwarzane ze świeżych, ekologicznych surowców – takie kosmetyki nie zawierają substancji konserwujących ani żadnych sztucznych dodatków. Domowe kosmetyki - zobacz jakie to łatwe Wszystkie zaproponowane w poradniku przepisy są proste i szybkie...
Data dostępności:
- Książka zawiera zestawy różnorodnych ćwiczeń z przyrody dla drugo- i trzecioklasistów. Jest podzielona na części: Wiosna, Lato, Jesień, Zima, Piętrowa budowa lasu, Pole, Zwierzęta hodowlane, Ogród i warzywa, Sad i owoce, Ssaki i ptaki, Gady, płazy i ryby, Owady, Rośliny, Woda, Krajobrazy, Zwierzęta domowe.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!
Data dostępności:
Data publikacji:
- Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!
Data dostępności:
Data publikacji:
- Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!
Data dostępności:
Data publikacji:
- Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych. Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.: -mięso, podroby i przetwory, -drób, jaja i przetwory, -tłuszcze roślinne i zwierzęce -warzywa...
Data dostępności:
- W ślad za książką pt. "Jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych" (wydaną w 2013 roku i dostępną na portalu www.ibuk.pl), dr hab. n. farm. Bożena Muszyńska oddaje w ręce Czytelników kolejną książkę, tym razem o właściwościach prozdrowotnych czosnku. W opracowaniu tym przedstawiono początki stosowania tego warzywa wśród różnych kultur oraz koleje jego rozpowszechniania...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Mateusz Gortat Kamil Korzeniowski Agata Kobyłka Jan Dyduch Ewelina Nieścior Małgorzata Martynowicz Marta Zalewska - Korona Agnieszka Latocha Anna PiecakARTYKUŁY; 1. ZIOŁA I LEKI ROŚLINNE – ZAUFANIE I SKUTECZNOŚĆ. 2. HISTORIA ZIELARSTWA W POLSCE. 3. WYKORZYSTANIE ZDOLNOŚCI SORPCYJNYCH W OCHRONIE ŚRODOWISKA NA PRZYKŁADZIE ADSORPCJI ZWIĄZKÓW FENOLOWYCH NA KARBONIZATACH KOPOLIMERÓW BM-DVB DOMIESZKOWANYCH SOLAMI METALI. 4. EKOLOGICZNE OWOCE I WARZYWA W OPINII KONSUMENTÓW WOJEWÓDZTWA LUBELSKIEGO. 5. WYKORZYSTANIE PROCESU ADSORPCJI NA MATERIAŁACH WĘGLOWYCH...
Data dostępności:
- ARTYKUŁY; 1. JESIENNE WARZYWA I ICH WŁAŚCIWOŚCI PROZDROWOTNE. 2. DOGMAT BIOLOGII MOLEKULARNEJ. PRZEGLĄD ANTYBIOTYKÓW DZIAŁAJĄCYCH NA POSZCZEGÓLNE ELEMENTY MASZYNERII TRANSLACYJNEJ. 3. BIOLOGICZNA AKTYWNOŚĆ SURFAKTANTÓW KATIONOWYCH I SURFAKTANTÓW GEMINI. 4. WARSTEWKI FOSFOLIPIDOWE MODYFIKOWANE ENZYMAMI. 5. STAN PRZEOBRAŻEŃ KRAJOBRAZU CMENTARZY POLSKICH NA PRZYKŁADZIE CMENTARZA PRZY UL. LIPOWEJ W LUBLINIE. 6....
Data dostępności:
- W ślad za książką pt. "Jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych" (wydaną w 2013 roku i dostępną na portalu www.ibuk.pl), dr hab. n. farm. Bożena Muszyńska oddaje w ręce Czytelników kolejną książkę, tym razem o właściwościach prozdrowotnych czosnku. W opracowaniu tym przedstawiono początki stosowania tego warzywa wśród różnych kultur oraz koleje jego rozpowszechniania się...
Data dostępności:
- Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak...
Data dostępności:
- „Bilety” do sklepu – kartki żywnościowe, bony, bilety towarowe, karty zaopatrzenia czy wkładki zaopatrzeniowe – w XX w. towarzyszyły niemal każdemu pokoleniu Polaków. Po raz pierwszy pojawiły się w czasie I wojny światowej i były używane aż do zakończenia wojny polsko-bolszewickiej. Po raz drugi reglamentacja kartkowa została wprowadzona w czasie II wojny światowej. Tym razem kartki gościły na rynku...
Data dostępności:
- Kąpiel z koktajlem dyniowo-mlecznym, maseczka brązująca z surowej marchewki, kompres z ziemniaczany dla dłoni… Najlepsze dla zdrowia są środki do pielęgnacji ciała wytwarzane ze świeżych, ekologicznych surowców – takie kosmetyki nie zawierają substancji konserwujących ani żadnych sztucznych dodatków. Domowe kosmetyki - zobacz jakie to łatwe Wszystkie zaproponowane w poradniku przepisy są proste i szybkie...
Data dostępności:
- Rosnąca świadomość społeczna o istotnej roli pożywienia w utrzymaniu i poprawie zdrowia oraz walorów życia powoduje zainteresowanie konsumentów jakością spożywanych posiłków. Rola owoców i warzyw jako składnika diety w tym względzie jest bezsprzeczna. Warzywa kapustowate, w tym szczególnie jarmuż, są źródłem wielu związków o wysokiej aktywności biologicznej. Należą do nich m.in. związki fenolowe, karotenoidy...
Data dostępności:
- SPIS TREŚCI WSTĘP 1. Uzasadnienie podjęcia tematu ............................................................. 13 2. Przedmiot badań ................................................................................... 21 3. Cel pracy i problemy badawcze .......................................................... 24 4. Konstrukcja pracy .....................................................................................
Data dostępności:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
















