zakresu
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 6
- W tej książce znajdziesz odpowiedź na pytanie – jakie są najnowsze zalecenia dietetyczne dla osób dializowanych Pacjenci rozpoczynający leczenie dializami muszą wprowadzić wiele zmian w sposobie żywienia w porównaniu z okresem leczenia zachowawczego. Dotyczą one w szczególności zawartości w diecie białka, płynów, fosforu, sodu i potasu. Pacjent powinien wiedzieć, jakie są dozwolone i przeciwwskazane...
Data dostępności:
- Co to znaczy, że insulinooporność stanowi sygnał alarmowy dla organizmu? Jakie badania trzeba wykonać, gdy pojawia się jej podejrzenie? Czy można ją pokonać dietą? Jeśli zauważasz u siebie niepokojące objawy, takie jak nadmierne zmęczenie, senność po posiłkach, ciągłe pragnienie lub obniżona odporność, a w twojej rodzinie były przypadki cukrzycy, warto sprawdzić, czy nie cierpisz na insulinooporność....
Data dostępności:
Data publikacji:
- Publikacja porusza zagadnienia związane z problematyką kompetencji pracowników w sektorze spożywczym w kontekście zmieniających się potrzeb i preferencji konsumentów, uwarunkowań społeczno-gospodarczych oraz jakości żywności. Stanowi cenne źródło informacji dla przedstawicieli przedsiębiorstw branży żywnościowej oraz badaczy rynku żywności. Uwzględniono w niej wpływ pandemii COVID-19 na branże przetwórstwa...
Data dostępności:
- Odpowiednie przetwarzanie żywności umożliwia dostarczanie na rynek produktów pożądanych przez konsumenta, bezpiecznych i o wysokich walorach odżywczych. Z tego względu głównym celem technologii przetwórczych w łańcuchu żywnościowym jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego, zachowanie i podniesienie wartości odżywczej oraz właściwości prozdrowotnych żywności, poprawa cech sensorycznych, wydłużenie...
Data dostępności:
- Temat fitnessu stał się w ostatnim czasie niezwykle frapujący dla wielu osób. Coraz więcej ludzi pragnie zmienić swój styl życia, ponieważ świadomość społeczeństwa na temat zdrowia, zwyczajów żywieniowych oraz wysiłku fizycznego stale wzrasta. Zjawisko to bezpośrednio wiąże się z prostym wnioskiem – należy dostarczyć czytelnikom materiałów, które dotyczą interesujących ich tematów. Dzięki dokładnie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie






