zywic
Liczba pozycji: 5
Different – audiobook
Aleksandra Negrońska
Drugi tom nowej serii autorki „Friends”! Rosanna jest kompletnie rozdarta i kierują nią sprzeczne emocje. Z jednej strony w jej życiu ponownie pojawia się Grayson, dawny ukochany, który wyszedł z więzienia. Dziewczyna w głębi duszy wie, że nie powinna mu ufać, ale nie może zaprzeczyć, że on nadal potrafi zawrócić jej w głowie. Z drugiej strony jest Zayden, do którego Rosanna zaczyna żywić poważniejsze...Data dostępności:
Data publikacji:
Bilet do Szkocji – audiobook
Alexandra Zöbeli
Szkockie góry, miłość po czterdziestce i duża dawka humoru! Żegnaj praco, przyjaciele, mieszkanie. Zbliżająca się do 40-tki Jo Müller zmuszona jest wrócić do rodziców. Jednak los stawia na jej drodze idealną okazję - staż jako ogrodnik w malowniczych szkockich Highlands. Tam spotyka Duncana, przystojnego, ale wymagającego architetka krajobrazu. Zawodowa kucharka, Jo, odważnie wkracza w świat ogrodnictwa,...Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierzęta Przemówiły – ebook
Iwona Gajda
Tutaj rządzi człowiek. On ustala reguły życia i śmierci. Może zabijać zwierzęta, aby się nimi żywić. Może zdzierać z nich skórę, bawić się ich cierpieniem, modyfikować ich organizmy – twierdząc jednocześnie, że jest mądrą i czułą istotą. Zwierzęta Przemówiły to cztery historie, których bohaterami są zwierzęta: byki rasy toro bravo, które od urodzenia przygotowane są do walki na Corrida de toros. Razem...Data dostępności:
Data publikacji:
Szczęśliwy książę i inne opowiastki – ebook
Oscar Wilde
Znakomite bajki Oscara Wilde’a poruszą serca czytelników w każdym wieku Pięć zebranych w tym tomie opowiadań (Szczęśliwy książę, Słowik i róża, Samolubny olbrzym, Prawdziwy przyjaciel, Prześwietna petarda) jak wszystkie bajki z morałem przeznaczone są nie tylko dla dzieci, ale także dla dorosłych czytelników. Każda z tych pięknie opowiedzianych historii niesie finezyjną aluzję. Baśnie są zdecydowanie...Data dostępności:
Data publikacji:
Niż – ebook
Maciej Topolski
Niż Macieja Topolskiego to zbiór próz poetyckich zawierających elementy eseju i reportażu, a poświęconych pracy kelnerskiej. Książka została podzielona na pięć części, w których autor porusza kolejne aspekty pracy w gastronomii. Od rekrutacji przez kontakt z klientem po problematyczne relacje z kucharzami czy właścicielami restauracji. Celem książki jest ukazanie – za pomocą stylu łączącego odległe...Data dostępności:
Data publikacji: