zywnosci
- Książka prowadzi czytelnika przez kluczowe aspekty zdrowej diety. Przedstawia zasady zdrowego odżywiania, omawia podstawowe zalecenia dotyczące zdrowego odżywiania się, uwzględniając różnorodność żywności i ich wpływ na organizm. Prezentuje wskazówki dotyczące zdrowych nawyków i stylu życia oraz skupia się na unikaniu szkodliwych nawyków podczas odchudzania, proponuje strategie zapobiegające powrotowi...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Codziennie myjemy swoje ciało, włosy, zęby, dbamy o higienę, odpowiedni ubiór. A co z wnętrzem organizmu? Może nadszedł czas na generalne porządki, czyli... oczyszczanie organizmu? Naturalne kuracje oczyszczające sprawdzone przez dr Górnicką podczas wieloletniej praktyki lekarskiej pozwolą cieszyć się zdrowiem przez długie lata! W środku między innymi: dieta ryżowa, posty i głódówki, kuracja...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zdrowie determinuje niemal wszystko, co dzieje się w otaczającej nas przestrzeni. Zdrowie to wybór. Poznaj tych, którzy go dokonali i zmienili swoje życie! Jeśli pierwsza część książki otworzyła przed Tobą drzwi do świata zielonej żywności, teraz masz szansę na odkrycie jej pełnego potencjału. „Przebudzenie do mocy. Księga cudów” przedstawia autentyczne historie ludzi, którym chlorella i sok z trawy...
Data dostępności:
Data publikacji:
- To nie ty, to jedzenie. Żywność wkroczyła w nową erę. Większość kalorii, które spożywamy, pochodzi z całkowicie nowego zestawu substancji zwanych żywnością ultraprzetworzoną, czyli taką, która została zaprojektowana, wyprodukowana i zareklamowana tak, aby jak najbardziej uzależniać. Ale czy naprawdę wiemy, jak działa na nasz organizm? Chris van Tulleken, lekarz i osobowość medialna, zabiera...
Data dostępności:
Data publikacji:
- W książce Autorka przedstawia rewolucyjne podejście do zdrowia, które opiera się na zasadach permakultury. Podpowiada, jak wzmocnić swoją odporność i poradzić sobie ze stresem. Wesprzeć układ trawienny przy pomocy diety wegetariańskiej opartej na roślinach leczniczych, ziołowych herbatach i świeżej, pożywnej, wolnej od pestycydów żywności, którą sam wyhodujesz na własnym tarasie, domowym parapecie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Dzięki tej książce poznasz bliżej tajniki działania wysokowibracyjnej żywności funkcjonalnej, jaką jest sok z trawy jęczmiennej i chlorella pyrenoidosa. Nauczysz się, jak rozróżniać prawdziwie lecznicze produkty od podróbek. Odkryjesz sekrety zdrowia i długowieczności. Dowiesz się , jak oczyścić organizm i przywrócić równowagę zasadowo-kwasową. Wzmocnisz i oczyścisz umysł i ciało. Zadbasz o układ pokarmowy...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Dzięki oficjalnej instrukcji Armii Amerykańskiej dowiesz się, jak przetrwać we wszelkiego rodzaju ekstremalnych, zagrażających życiu warunkach. Te sprawdzone w praktyce strategie i techniki są wykorzystywane w szkoleniach żołnierzy. Przewodnik porusza m.in. takie tematy, jak: ·psychologia przetrwania, ·podstawowa medycyna przetrwania, ·pozyskiwanie żywności i wody, ·rozpalanie ognia i przygotowywanie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- To prawdziwe kompendium wiedzy o żywności i odżywianiu, łączące w sobie perspektywę wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki. Kompedium zawiera: - wskazówki dotyczące rozróżniania i stosowania podstawowych produktów spożywczych, metody łagodnego przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę, w której przeważającą rolę odgrywają pełnoziarniste...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Twoja droga do zdrowia i szczupłej sylwetki zaczyna się od wątroby. Czy często brak ci sił i masz trudności z utrzymaniem szczupłej sylwetki? To może być znak, że twoja wątroba jest przeciążona. Wątroba reguluje poziom cukru we krwi, metabolizuje tłuszcze, usuwa toksyny i wspomaga odporność. Jednak w dzisiejszym świecie – pełnym stresu i wysoko przetworzonej żywności, napakowanej konserwantami i...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Bestseller New York Timesa Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami? Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie. Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Nowe zdrowe życie. Dr Michał Wrzosek ZACZNIJ ZE MNĄ NOWE ZDROWE ŻYCIE! Wymarzona sylwetka? Lepsze samopoczucie? Więcej energii? Mniej zbędnych kilogramów? Dziś czuję się świetnie, ale nie zawsze tak było. Miałem sporą nadwagę i nie wierzyłem w siebie. Ale to już za mną. A teraz chcę pomóc Tobie. Jako ekspert i dietetyk z wieloletnim doświadczeniem opracowałem autorską metodę skutecznej zmiany...
Data dostępności:
Data publikacji:
- "Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko, by się przed nią uchronić? Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Odkryjesz, jak wielką...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Kiszonki - leczą, odżywiają, smakują. Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe - to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka przedstawia rewolucyjną teorię rzucającą nowe światło na zagrożenia ukryte w produktach roślinnych, które uważamy za zdrowe. Wszyscy dobrze wiedzą, że warzywa i owoce to samo zdrowie. Wszyscy też słyszeli o glutenie – białku znajdującym się w pszenicy, które jest przyczyną poważnych dolegliwości z celiakią na czele. W Roślinnym kłamstwie doktor Steven Gundry ujawnia, że gluten to zaledwie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czy wiesz, że jedząc produkty pochodzenia zwierzęcego, zwiększasz ryzyko między innymi bezpłodności, cukrzycy, a nawet nowotworu piersi czy raka jajnika? Z tej książki dowiesz się, jak hormony znajdujące się w żywności wpływają na stan twojego zdrowia i w jaki sposób zaburzają gospodarkę hormonalną organizmu, wywołując wiele dolegliwości i chorób. Neal D. Barnard, jeden z czołowych amerykańskich...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zdrowe odżywianie nie musi dużo kosztować! Wystarczy, że sięgniemy po polskie super produkty, pełne witamin, antyoksydantów, związków mineralnych, zamiast szukać po sklepach ich egzotycznych odpowiedników... Superfoods to produkty naturalne, nieprzetworzone, które wykazują niezwykłe właściwości w zapobieganiu i leczeniu licznych schorzeń, m.in. cukrzycy, chorób układu nerwowego lub krążenia, a także...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować. Krystyna Naszkowska...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Zapraszam Cię do cudownego świata zdrowego i prostego jedzenia. Jest to miejsce pełne dobrych wibracji i pasji do zdrowej i smacznej żywności. Jeśli dopiero zaczynasz się zapoznawać ze zdrową żywnością, miej pewność, że książka „Healthy & Simple with Kasia Rain” odmieni Twoje życie i w ciągu zaledwie kilku dni zaczniesz czuć się znakomicie, a Twoje ciało podziękuje Ci za wprowadzone zmiany. Przygotowałam...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Dlaczego drapanie się jest takie przyjemne? Ile trzeba spać? Czemu seks u ludzi wygląda, jak wygląda? I dlaczego nie istnieje viagra dla kobiet? Czy obcisłe spodnie mogą zabić? Czy można sobie zrobić dołeczki w policzkach? Czy naprawdę można umrzeć od wyciskania pryszcza na nosie? James Hamblin, lekarz i dziennikarz, tłumaczy zawiłości anatomii i fizjologii, rozprawia...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Suzy Cohen jest dyplomowaną farmaceutką i terapeutką medycyny funkcjonalnej, jak również autorką wielu książek o tematyce prozdrowotnej i felietonów z serii Dear Pharmacist, które co tydzień trafiają do milionów czytelników. Suzy jest też gospodynią krótkich telewizyjnych programów o medycynie pod tytułem Know the Cause oraz bloguje na Huffington Post. Występowała w The Dr. Oz Show, The View, The Doctors,...
Data dostępności:
Data publikacji: