zywnosci

Liczba pozycji: 306
  • CENA NEXTO

    Jak zapobiegać marnowaniu żywności - prawne i praktyczne aspekty – ebook

    Patrycja Konarzewska  

    Problem marnowania żywności dotyka w znacznym stopniu, poza innymi krajami europejskimi, także Polskę. Żywność trafiająca na śmietnik pochodzi zarówno od podmiotów handlujących artykułami spożywczymi, jak i z gospodarstw domowych. Działania związane z ograniczaniem ilości marnowanej żywności są realizowane na skalę globalną. Z ebooka dowiesz się o przepisach unijnych i polskich, obowiązkach sprzedawców,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 44,10 zł 49,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Chemia żywności Tom 1: Główne składniki żywności – ebook

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: -...

    Data dostępności:

    Cena: 93,60 zł 104,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 104,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności – ebook

    Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od...

    Data dostępności:

    Cena: 48,60 zł 54,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Bezpieczeństwo żywności. Współczesne problemy analityczne – ebook
    CENA NEXTO

    Bezpieczeństwo żywności. Współczesne problemy analityczne – ebook

    Praca zbiorowa  

    Zgodnie z rozporządzeniem z 2002 roku, żywność kwalifikuje się jako niebezpieczną, jeśli jest ona szkodliwa dla zdrowia i nie nadaje się do spożycia przez ludzi. Ciągły monitoring procesu wytwarzania oraz kontrola jakości produktu gotowego to fundamentalne elementy zapewniające jakość produkowanych wyrobów. O bezpieczeństwie żywności można mówić, jeśli w trakcie jej obecności na rynku zachowuje ona...

    Data dostępności:

    Cena: 72,00 zł 80,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Chemia żywności Tom 2: Biologiczne właściwości składników żywności – ebook

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: -...

    Data dostępności:

    Cena: 93,60 zł 104,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 104,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Etos polskich przetwórców żywności – ebook

    Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe. Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne....

    Data dostępności:

    Cena: 21,60 zł 24,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków – ebook
    CENA NEXTO

    Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków – ebook

    Piotr Tomasik  

    Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej,...

    Data dostępności:

    Cena: 33,84 zł 37,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,60 zł

    Więcej

    • PDF
  • Systemowe zarządzanie obroną żywności przed terroryzmem – ebook
    CENA NEXTO

    Systemowe zarządzanie obroną żywności przed terroryzmem – ebook

    Małgorzata Wiśniewska  

    Praca opisuje istotę i znaczenie terroryzmu żywnościowego oraz zjawiska obrony żywności na tle zagadnień związanych z jakością, w tym z bezpieczeństwem żywności. Przedmiotem badań są rozwiązania o charakterze systemowym, jakie mogą wspierać organizacje należące do łańcucha żywnościowego, pragnące spełnić postulat rynkowy i społeczny w zakresie obrony żywności przed sabotażami. Autorka za cel obrała...

    Data dostępności:

    Cena: 41,40 zł 46,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Kształtowanie jakości żywności. Wybrane zagadnienia – ebook

    Podręcznik stanowi oryginalne i kompleksowe opracowanie zagadnień istotnych w kształceniu menedżerów jakości żywności. W podręczniku zawarto szczegółową charakterystykę czynników wpływających na jakość produktów spożywczych. Ich poznanie umożliwia projektowanie jakości zgodnie z oczekiwaniami współczesnych konsumentów oraz z zachowaniem wymagań prawnych odnoszących się do produkcji żywności. W pracy...

    Data dostępności:

    Cena: 29,70 zł 33,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Bezpieczeństwo i jakość żywności – ebook

    Stanisław Kowalczyk  

    Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej.

    Data dostępności:

    Cena: 80,10 zł 89,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 89,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTÓW na rynku żywności – ebook
    CENA NEXTO

    BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTÓW na rynku żywności – ebook

    Anna Dąbrowska Żywność stanowi podstawę egzystencji człowieka - potrzeba zaspokojenia głodu jest najważniejsza, ale można ją plasować i na wyższych poziomach piramidy Maslowa. Warto przybliżyć znaczenie trzech pojęć, które występują w monografii: "bezpieczeństwo żywności", "bezpieczeństwo żywnościowe" i "bezpieczeństwo konsumenta". W myśl ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia bezpieczeństwo...

    Data dostępności:

    Cena: 26,46 zł 29,40 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,40 zł

    Więcej

    • PDF
  • Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania – ebook
    CENA NEXTO

    Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania – ebook

    Aleksandra Kowalska  

    Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i...

    Data dostępności:

    Cena: 34,02 zł 37,80 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,80 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Urzędowa kontrola żywności – ebook

    Małgorzata Korzycka   Paweł Wojciechowski  

    Publikacja jest zbiorem tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają m.in. kwestie: 1. systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej, 2. funkcjonowania tego systemu w świetle postanowień...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 10,80 zł 12,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,80 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Urzędowa kontrola żywności: Teoria i praktyka – ebook

    Publikacja jest zbiorem tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają m.in. kwestie: 1. systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej, 2. funkcjonowania tego systemu w świetle postanowień umowy...

    Data dostępności:

    Cena: 15,03 zł 16,70 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,70 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności – ebook
    CENA NEXTO

    Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności – ebook

    Eugenia Czernyszewicz  

    Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 2010]. Światowy sektor żywnościowy funkcjonuje w środowisku, w którym ciągle są opracowywane lub aktualizowane polityki, standardy, przepisy, wskazówki, kształcenie i porady dotyczące żywności i żywienia, w tym związane...

    Data dostępności:

    Cena: 35,10 zł 39,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Globalne zarządzanie bezpieczeństwem żywności. Aspekty prawne – ebook

    Tomasz Srogosz prof. KAAFM  

    Monografia jest kontynuacją i rozwinięciem książki pt. Międzynarodowe prawo żywnościowe , w której wykazano istnienie jednego z działów prawa międzynarodowego publicznego obejmującego zespół norm regulujących stosunki międzynarodowe w dziedzinie rolnictwa, żywności i wyżywienia. Celem wspomnianej książki była przede wszystkim odpowiedź na pytanie o to, czy doszło do ukształtowania takiego działu?...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 179,10 zł 199,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 199,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności – ebook

    Samir Dani  

    Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży. W publikacji zawarto informacje dotyczące: • logistyki dostaw artykułów spożywczych, • przetwórstwa żywności, • zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych, • innowacji...

    Data dostępności:

    Cena: 66,60 zł 74,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 74,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane – ebook

    Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i niestacjonarnych) Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Materiały zostały dostosowane do programu przedmiotu inżynieria produkcji żywności obejmującego wykład i ćwiczenia laboratoryjne. Zawierają podstawy niezbędne do przeprowadzenia...

    Data dostępności:

    Cena: 18,90 zł 21,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook

    Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook

    Anna Jędrusek-Golińska  

    W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu – ebook

    Henryk Gertig   Juliusz Przysławski  

    Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się...

    Data dostępności:

    Cena: 156,60 zł 174,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 174,00 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 306