kazdym
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 9
- „Dania mięsne” to książka, która zachwyca na każdym kroku — od inteligentnego układu, przez kreatywne dodatki i szczegółowe informacje o wartościach odżywczych, po przepiękne ilustracje i wyrafinowane propozycje win. To pozycja obowiązkowa dla każdego, kto chce odkrywać bogactwo mięsnych smaków z klasą i pasją. Gorąco polecam! Książka została utworzona przy pomocy AI
Data dostępności:
Data publikacji:
- Znajdziecie tutaj setkę bogato ilustrowanych przepisów z obu stron Morza Egejskiego; dania, które na co dzień goszczą w tureckich i greckich domach takie, dla zwykłych ludzi. Gotowałam je wspólnie z Turczynkami mieszkając tam ponad 6 lat, a potem z Greczynkami i Cypryjkami, kolejne 6. Są sprawdzone, a każde z podanych w tej książce można przyrządzić w polskich warunkach, przyprawy też znajdziecie w każdym...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Ilekroć świętujemy z przyjaciółmi i rodziną, nie ma lepszego prezentu, niż piękny tort stworzony specjalnie na tę okazję. Naucz się modelowania od utalentowanego artysty-cukiernika, Carlosa Lischetti’ego i podziwiaj, jak twoje własne torty budzą się do życia. • 14 projektów pięknych tortów świątecznych dla całej rodziny z ilustrowanymi instrukcjami krok po kroku • Szybkie i proste miniaturowe smakołyki...
Data dostępności:
- Każdy troskliwy rodzic chce, by jego dziecko cieszyło się zdrowiem. Dowiedz się jak dbać o nie w zgodzie z naturą! Najstarszy system medyczny świata - licząca ponad 5 tysięcy lat ajurweda - nie tylko dysponuje wiedzą jak zachować zdrowie w każdym aspekcie naszego życia, ale też krok po kroku uczy jak zapobiegać, aby później nie leczyć. Korzystając z jej wskazówek, możemy dbać nie tylko o nasze zdrowie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jeśli jeszcze nigdy nie pracowałeś z lukrem plastycznym albo jeśli chcesz rozwinąć swoje umiejętności w modelowaniu kwiatów, skorzystaj z ogromnej wiedzy Paddi Clark, która pomoże ci tworzyć bardzo realistyczne kwiatowe kompozycje. Jeżeli odkryłeś właśnie nową pasję w postaci modelowania z lukru plastycznego lub szukasz satysfakcjonującego hobby, Cukrowe kwiaty dla początkujących stanowią świetny początek!...
Data dostępności:
- Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości...
Data dostępności:
- Publikacja porusza zagadnienia związane z problematyką kompetencji pracowników w sektorze spożywczym w kontekście zmieniających się potrzeb i preferencji konsumentów, uwarunkowań społeczno-gospodarczych oraz jakości żywności. Stanowi cenne źródło informacji dla przedstawicieli przedsiębiorstw branży żywnościowej oraz badaczy rynku żywności. Uwzględniono w niej wpływ pandemii COVID-19 na branże przetwórstwa...
Data dostępności:
- W tej książce znajdziesz odpowiedź na pytanie – jakie są najnowsze zalecenia dietetyczne dla osób dializowanych Pacjenci rozpoczynający leczenie dializami muszą wprowadzić wiele zmian w sposobie żywienia w porównaniu z okresem leczenia zachowawczego. Dotyczą one w szczególności zawartości w diecie białka, płynów, fosforu, sodu i potasu. Pacjent powinien wiedzieć, jakie są dozwolone i przeciwwskazane...
Data dostępności:
- Eliminacja jak największej ilości białka nie pomoże – mniej nie znaczy lepiej. Dieta niskobiałkowa musi zawierać wystarczającą ilość białka, aby zachować zdrowie. • E-book jest przeznaczona głównie dla pacjentów z Przewlekłą Chorobą Nerek PChN wymagających ograniczenia spożycia białka • Ponieważ spożycie białka bardzo często jest większe niż zalecana dzienna norma. Przedstawiony jadłospis pomoże skutecznie...
Data dostępności:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie









