krakowa
Liczba pozycji: 5
Jedzenie performatywne – ebook
Monika Fudała Karolina Stachura
Książka zawiera 30+ wegańskich przepisów kulinarnych. Receptury stworzone z pasją w czasie działalności kolektywu cateringowego Umami Jedzenie Performatywne z Krakowa — dziś wychodzą na światło dzienne!Data dostępności:
Data publikacji:
Wizerunek miasta w aspekcie wielkich wydarzeń religijnych – ebook
Agata Niemczyk Renata Seweryn
Działania włodarzy miast wokół kształtowania pozytywnego wizerunku miejsca jawi się jako niezbędne, biorąc pod uwagę, że ten odgrywa znaczącą rolę w procesie podejmowania decyzji przez nabywcę. Dotyczy to zarówno turystów (odnośnie do wyboru miejsca docelowego podróży), jak i mieszkańców (odnośnie do miejsca zamieszkania – obecnego lub potencjalnego). Wielkie wydarzenia, do których należą Światowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Technologie informacyjne i komunikacyjne na rynku turystycznym – ebook
Jadwiga Berbeka Krzysztof Borodako
Nowoczesne technologie informacyjno-komunikacyjne radykalnie zmieniają sposób funkcjonowania rynków, w szczególności rynku turystycznego. Dlatego konieczne jest śledzenie zmian i ich opis w literaturze. Stało się to główną przesłanką przygotowania niniejszej książki przez pracowników Katedry Turystyki Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. W publikacji przedstawiono szeroki opis technologii informacyjnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Egzekucja z nieruchomości – ebook
Piotr Borkowski Olga Leśniak
Piotr Borkowski sędzia, prezes Sądu Rejonowego w Limanowej; wykładowca w Krajowej Szkole Sądownictwa i Prokuratury oraz Wyższej Szkole Biznesu National Louis University w Nowym Sączu; specjalizuje się w szeroko pojętym prawie cywilnym materialnym i procesowym; autor wielu opracowań poświęconych tej dziedzinie, a także tematyce obrotu nieruchomościami. Olga Leśniak referendarz w Wydziale IV Ksiąg Wieczystych...Data dostępności:
Data publikacji:
Niż – ebook
Maciej Topolski
Niż Macieja Topolskiego to zbiór próz poetyckich zawierających elementy eseju i reportażu, a poświęconych pracy kelnerskiej. Książka została podzielona na pięć części, w których autor porusza kolejne aspekty pracy w gastronomii. Od rekrutacji przez kontakt z klientem po problematyczne relacje z kucharzami czy właścicielami restauracji. Celem książki jest ukazanie – za pomocą stylu łączącego odległe...Data dostępności: