kulturze
Liczba pozycji: 7
Na zdrowie! Jak trzeźwiałam w kulturze picia – audiobook
Holly Whitaker
Żyjemy w społeczeństwie opętanym obsesją picia. Opijamy narodziny dziecka, osiągnięcia w pracy, pogrzeby i ukończenie studiów. Nikt nie kwestionuje tego dlaczego i ile pijemy. Tylko jeśli nie pijesz, usłyszysz skierowane w twoją stronę pytanie – dlaczego? Picie sprawia, że przynależysz do grupy. Jeśli wolisz pozostać trzeźwy, wylądujesz poza nią. Kiedy autorka na kolejnym kacu postanowiła przestać...Data dostępności:
Data publikacji:
Wino. Leksykon – ebook
Marta Szydłowska
Leksykon win to pozycja dla każdego smakosza win. Oprócz wyczerpującego opisu rodzajów win z poszczególnych regionów świata, Czytelnik odnajdzie w nim uporządkowane i praktyczne informacje o szeroko pojętej kulturze picia wina.Data dostępności:
Data publikacji:
Duch Święty a psychotechniki – audiobook
Aleksander Posacki
Ruch New Age, którego istotną cechą było łączenie ezoteryzmu z nauką, wcale nie przeminął, a przynajmniej pozostawił w naszej kulturze wiele swoich śladów i wpływów, często niezauważonych lub niewłaściwie ocenionych. Światopoglądy ezoteryczne i okultystyczne nie występują bowiem tylko w sektach, ale przeniknęły do świata kultury wysokiej i nauki, i korzystając z jej autorytetu, oddziaływają na całe...Data dostępności:
Data publikacji:
Rośliny, które zmieniły świat – audiobook
Jarosław Molenda
Odkryj czuły i mądry świat roślin, który zmieni Twoje spojrzenie na otaczającą florę. To prawdziwa uczta dla zmysłów, dzięki której poznasz tajemnicę naturalnych afrodyzjaków. Dowiesz się też o niebezpieczeństwach wiążących się z uprawą bawełny. Przemierzając kontynenty, autor zabierze Cię w podróż po różnorodnym świecie flory. Dowiedz się, jak rośliny wpisują się w przemysł, medycynę i codzienne...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Dawaj innym szczęście. Ścieżka pasji, zysku i celu – audiobook
Tony Hsieh
• Zapłać nowo zatrudnionym pracownikom 2000 dolarów za odejście. • Uczyń obsługę klienta odpowiedzialnością całej firmy - nie tylko działu. • Skup się na kulturze firmy jako na priorytecie nr 1. • Wykorzystaj badania nauki o szczęściu do prowadzenia biznesu. • Pomóż pracownikom rozwijać się - zarówno osobiście, jak i zawodowo. • Staraj się zmienić świat. • Aaa,...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu? – ebook
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Data publikacji: