składniki
Liczba pozycji: 334
Składniki – książka
George Zaidan
George Zaidan, absolwent chemii na prestiżowej uczelni, błyskotliwy i piekielnie zabawny naukowiec wyjaśnia, co nauka może (a czego nie potrafi) powiedzieć o składnikach produktów, którymi każdego dnia faszerujemy swoje ciała. Woda. Czipsy. E-papierosy. Kremy do opalania. Ta lista nie ma końca. Co się dzieje, gdy wszystkie te rzeczy wchodzą w reakcję z substancjami tworzącymi nasz organizm? Skąd wiadomo,...Data dostępności:
Cena: 37,11 zł
39,90 złSkładniki – ebook
George Zaidan
George Zaidan, absolwent chemii na prestiżowej uczelni, błyskotliwy i piekielnie zabawny naukowiec wyjaśnia, co nauka może (a czego nie potrafi) powiedzieć o składnikach produktów, którymi każdego dnia faszerujemy swoje ciała. Woda. Czipsy. E-papierosy. Kremy do opalania. Ta lista nie ma końca. Co się dzieje, gdy wszystkie te rzeczy wchodzą w reakcję z substancjami tworzącymi nasz organizm? Skąd...Data dostępności:
Data publikacji:
Podstawa wymiaru zasiłku. Składniki uwzględniane i pomijane – ebook
Renata Tonder
Większość pracodawców wypłaca swoim pracownikom oprócz wynagrodzenia zasadniczego także inne składniki wynagrodzenia, np. nagrody, premie czy dodatki w publikacji przedstawiamy pełne zestawienie wszystkich elementów wynagrodzenia i zasad ustalania podstawy wymiaru zasiłków. Nasz e-book to niezbędnik potrzebny na co dzień z praktycznymi wyjaśnieniami i interpretacjami ZUS.Data dostępności:
Data publikacji:
Składniki Twojego sukcesu – ebook
Daniel Dudek
Piotr Stawiński to świetny handlowiec i wieloletni menadżer, od kilkunastu lat zarządzający zespołem kilkudziesięciu osób. W swojej książce poddaje osądowi zgromadzone przez lata doświadczenia, weryfikuje poglądy, snuje refleksje i wyciąga wnioski. Czyni to, aby podzielić się własną wiedzą z czytelnikiem pragnącym odnieść sukces zawodowy. W siedemnastu niezbyt długich rozdziałach przedstawia mnóstwo...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawałoby się zdrowe produkty w rzeczywistości zawierają substancje, które wywołują stany zapalne, przyczyniają się do otyłości, cukrzycy typu 2, miażdżycy i nowotworów. W tej książce, Autor bestsellera „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że produkty powszechnie uważane za zdrowe, jak margaryna z fitosterolami czy jogurty...Data dostępności:
Data publikacji:
Jem zdrowo węglowodany indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze – książka
Hanna Kunachowicz Irena Nadolna Beata Przygoda
W niniejszej publikacji obok zawartości węglowodanów zamieszczono wskaźniki dla indeksu glikemicznego (IG) oraz ładunku glikemicznego (ŁG) w produktach spożywczych. Uwzględnianie tych wskaźników odgrywa ważną rolę w żywieniu osób z nadwagą, otyłością, a także z zaburzeniami przemiany lipidowej, u chorych na cukrzycę i choroby układu krążenia. Książka z pewnością przyda się do planowania jadłospisów...Data dostępności:
Cena: 45,57 zł
49,00 złJadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin – ebook
Steffen Guido Fleischhauer Jürgen Guthmann Roland Spiegelberger
W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością cennych substancji odżywczych i leczniczych. Obecnie w zdecydowanej większości stanowią one pożywienie, którego nigdzie nie można kupić, które możesz sam nazbierać, przyrządzić i delektować się ich smakiem. Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem....Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowy metabolizm. Co i jak prawidłowo jeść, aby przyswajać składniki odżywcze na poziomie komórkowym – ebook
Lothar Ursinus
Zapewne słyszałeś mnóstwo rad, jak najlepiej się odżywiać, aby być zdrowym. W tej książce ekspert naturopata, Lothar Ursinus, pokazuje , że to od Twojego metabolizmu zależy Twoje zdrowie. Podaje praktyczne wskazówki, które pomocne są w przywróceniu równowagi w organizmie. Dowiesz się, jak zadbać o prawidłowy metabolizm komórkowy, od którego zaczyna się powrót do zdrowia. Indywidualnie dobierzesz produkty...Data dostępności:
Hamowanie „Raka” – ebook
Autorka Nieznana
„Rak” w świetle medycyny Anty-Rockefellerowskiej: Składniki żywności i sposób odżywiania, a ich wpływ na powstawanie, rozwój czy hamowanie chorób nowotworowych.Data dostępności:
Data publikacji:
Domowe maseczki świąteczne – ebook
Pardyak Marta
Maseczki DIY to zbiór prostych i przyjemnych maseczek które zrobisz sama w domu, wykorzystując kuchenne składniki. Autorka gwarantuje świetną zabawę i bardzo ekonomiczny proces tworzenia! :) A skóra i włosy? Tylko Ci za to podziękują :)Data dostępności:
Data publikacji: