składniki
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 5
- Żywienie człowieka zdrowego to dziedzina wiedzy (specjalistyczna dziedzina dietetyki), która skupia się na zaspokajaniu potrzeb żywieniowych osób zdrowych, dbając o ich dobre samopoczucie, zdrowie i długowieczność. To nie tylko nauka o tym, co jeść, ale przede wszystkim o tym, jak jeść, aby zapewnić organizmowi wszystkie niezbędne składniki odżywcze w odpowiednich ilościach. Książka przeznaczona jest...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Żywienie psa jest podstawą zachowania zdrowia. Od jakości i ilości pokarmu zależy nie tylko kondycja, ale także, a może przede wszystkim długość życia. W książce przedstawiono tematy, które zazwyczaj nie są poruszane w poradnikach dotyczących żywienia psów. Poruszono tu 5 kwestii: Problem nadwagi i otyłości, składniki wpływające na kontrolę wagi psa, probiotyki i prebiotyków, jako substancje prozdrowotne,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Autor podręcznika meteorologii i klimatologii dla leśników omawia atmosferę Ziemi (c iśnienie, gęstość i temperaturę powietrza; strukturę atmosfery; warstwę graniczną; składniki atmosfery: azot, tlen, dwutlenek węgla, parę wodną; zanieczyszczenia powietrza i stan sanitarny lasów); promieniowanie w atmosferze ( prawa promieniowania; promieniowanie słoneczne w atmosferze; promieniowanie długofalowe Ziemi...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Monografia przedstawia problematykę minimalnego wynagrodzenia za pracę jako instrumentu zapewniającego utrzymanie pracownikowi i jego rodzinie. Opracowanie zawiera wszechstronną analizę tego zagadnienia dokonaną z perspektywy aksjologicznej, społecznej, ekonomicznej, ze szczególnym uwzględnieniem płaszczyzny normatywnej. Monografia przedstawia minimalne wynagrodzenie za pracę w kontekście prawa międzynarodowego...
Data dostępności:
Data publikacji:
- „ Nadejście Trzeciej Rzeszy Richarda J. Evansa jest fantastyczną syntezą – zawierającą masę wiedzy i wiarygodną (…) żywą (…). Evans pokazuje jak gromadzono składniki nazistowskiego triumfu i czego było potrzeba, by ze sobą współgrały: zmieszaj ze sobą wojnę i kryzys, gotuj w burzliwej atmosferze politycznej przez kilka lat, podawaj na gorąco”. - Mark Mazower , The New York Times Book Review „Dlaczego,...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie