zywnosci

Liczba pozycji: 49
  • Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego – ebook
    CENA NEXTO
    Wiele leków pochodzenia roślinnego ma długą historię stosowania w tradycyjnej medycynie, czego dowodem są zioła, ekstrakty roślinne i olejki eteryczne. Żywność, jak i leki pochodzenia roślinnego mają również istotny wpływ na zdrowie i dobre samopoczucie. Ważne jest świadome i zrównoważone podejście do ich spożywania lub stosowania, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i ewentualnych reakcji organizmu. Dostępne...

    Data dostępności:

    Cena: 31,50 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków – ebook
    CENA NEXTO
    Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej,...

    Data dostępności:

    Cena: 33,84 zł 37,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,20 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook
    W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Analiza i ocena jakości żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości...

    Data dostępności:

    Cena: 31,50 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook
    Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania,...

    Data dostępności:

    Cena: 93,60 zł 104,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 78,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia t.2 – ebook
    CENA NEXTO
    Opierając się na definicji pojęcia bezpieczeństwo, możemy opisać bezpieczeństwo zdrowotne jako stan braku poczucia zagrożenia, w tym przypadku zagrożenia, mogącego doprowadzić do pogorszenia lub utraty zdrowia człowieka. Zagrożeniami takimi, bezpośrednio odczuwanymi przez człowieka lub ujmując ogólnie – społeczeństwo, są głównie choroby, w tym tzw. cywilizacyjne lub społeczne, jak: choroby układu krążenia,...

    Data dostępności:

    Cena: 18,00 zł 20,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia t.1. – ebook
    CENA NEXTO
    Szanowni Państwo, oddajmy do Państwa rąk pierwszy tom monografii Bezpieczeństwo Zdrowotne. Tytułem wprowadzenia, Mirosława JAWOROWSKA wprowadza nas w zagadnienia z zakresu bezpieczeństwa zdrowotnego polskiej młodzieży szkolnej. Autorka zwraca uwagę na fakt, że na podstawie danych z badań i statystyk z przełomu lat 90. XX wieku i początkowej dekady wieku XXI można potwierdzić niepokojący stan zdrowotny...

    Data dostępności:

    Cena: 16,20 zł 18,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,50 zł

    Więcej

    • PDF
  • Składniki żywności w ujęciu prozdrowotnym – ebook
    CENA NEXTO
    Prawidłowe odżywianie ma istotny wpływ na zdrowie i rozwój człowieka, a także utrzymanie dobrostanu. W dobie żywności wysoko przetworzonej, dostarczanie organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych bywa trudne, mimo powszechnie występującej nadkonsumpcji. Spożywanie żywności wysoko przetworzonej może prowadzić do niedoboru wielu składników odżywczych, a w szczególności do niedoboru substancji...

    Data dostępności:

    Cena: 19,80 zł 22,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,50 zł

    Więcej

    • PDF
  • Żywieniowy ninja – ebook
    CENA NEXTO
    „Żywieniowy Ninja” to mieszanka wybuchowa zwięzłych i nieszablonowych opisów aktów prawnych, prawa żywnościowego oraz cytatów z polskiego rapu i szeroko rozumianego świata sportu. Autor książki jest absolwentem studiów z zakresu technologii żywności, audytorem wewnętrznym systemów bezpieczeństwa żywności oraz ekspertem ds. prawa żywnościowego. Jest jednak przede wszystkim normalnym chłopakiem z osiedla,...

    Data dostępności:

    Cena: 20,16 zł 22,40 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,80 zł

    Więcej

    • EPUB
  • Czynniki żywieniowe a stan skóry, włosów i paznokci - Fizjologia, dietoterapia, suplementy diety, bezpieczeństwo i skuteczność terapii, toksykologia – ebook
    Monografia wychodzi naprzeciw rosnącemu zainteresowaniu tematem dietetycznego wsparcia kondycji i zdrowia skóry w celach nie tylko profilaktycznych, ale także terapuetycznych i stanowi syntetyczne podsumowanie aktualnego stanu wiedzy obejmującego interdyscyplinarne i holistyczne podejście do dietetyki i kosmetologii. Publikacja jest przeznaczona dla studentów kierunków kosmetologia, dietetyka, technologia...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Żywność w XXI wieku - jakość, składniki, zdrowie – ebook
    Odpowiednie przetwarzanie żywności umożliwia dostarczanie na rynek produktów pożądanych przez konsumenta, bezpiecznych i o wysokich walorach odżywczych. Z tego względu głównym celem technologii przetwórczych w łańcuchu żywnościowym jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego, zachowanie i podniesienie wartości odżywczej oraz właściwości prozdrowotnych żywności, poprawa cech sensorycznych, wydłużenie...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Junior-Edu-Żywienie - wybrane zagadnienia edukacji żywieniowej – ebook
    Zdrowe nawyki żywieniowe są bardzo istotną częścią ludzkiego życia. Nabywamy je już od najmłodszych lat. Pomocnym wsparciem w nauce poprawnych nawyków żywieniowych jest przeznaczona dla nauczycieli monografia z założeniami programu edukacji żywieniowej dla uczniów szkół podstawowych. W opracowaniu znajdują się zarówno zagadnienia stricte żywieniowe (a więc związane m.in. z fizjologią żywienia, zasadami...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    W ostatnich latach obserwuje się wzrost zainteresowania dietami mającymi na celu oczyszczenie organizmu ze szkodliwych toksyn i substancji obecnych w wysoko przetworzonej żywności oraz środowisku, w którym żyjemy. Niniejszy poradnik odpowiada na to zainteresowanie. Zawiera kompletne jadłospisy wraz z przepisami oraz szczegółową charakterystyką wybranych diet oczyszczających organizm. Wśród opisanych...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 22,46 zł 24,95 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,21 zł

    Więcej

    • PDF
  • KALEJDOSKOP NAUKOWY II – ebook
    CENA NEXTO
    "Kalejdoskop naukowy to kolejne wydanie prac naukowych studentów i doktorantów przy współpracy z Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim. Monografia zawiera treści dotyczące medycyny, technologii żywności, a także teologii. Monografia została zredagowana przez dr. Roberta Stryińskiego. Dziękujemy autorom, chcącym poszerzyć swój dorobek naukowy, recenzentom za każdą trafną uwagę oraz redaktorowi za współpracę...

    Data dostępności:

    Cena: 9,00 zł 10,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,50 zł

    Więcej

    • PDF
  • Poradnik Żywienowy - przepisy na wiosnę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO
    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Poradnik Żywienowy - przepisy na zimę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO
    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Poradnik Żywieniowy - przepisy na lato dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO
    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Poradnik Żywieniowy - przepisy na jesień dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO
    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie przestawia łatwe i proste w przyrządzeniu przepisy kulinarne. Prawidłowa dieta pomoże unormować poziom cukrów we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Żywienie jako podstawa zdrowego stylu życia – ebook
    Monografia naukowa zawiera 14 artykułów z zakresu żywienia człowieka, żywności, dietetyki. Światowa Organizacja Zdrowia „zdrowiem” nazywa nie tylko brak choroby czy niepełnosprawności ale fizyczny, psychiczny i społeczny dobrostan. Na nasze zdrowie wpływa więc wiele czynników. Jest to odżywianie, aktywność fizyczna, sen, odpoczynek, stosowanie używek, korzystanie z badań profilaktycznych i opieki medycznej...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 49