o żywności

Liczba pozycji: 75
  • CENA NEXTO
    Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się...

    Data dostępności:

    Cena: 165,60 zł 184,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 138,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: -...

    Data dostępności:

    Cena: 102,60 zł 114,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: -...

    Data dostępności:

    Cena: 102,60 zł 114,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o mikrobiologii żywności i opanowaniu metod kontroli mikrobiologicznej, co jest niezbędne, aby zapewnić właściwą jakość produktów żywnościowych. W części I, dotyczącej mikrobiologii ogólnej, przedstawiono zasady pracy w...

    Data dostępności:

    Cena: 35,10 zł 39,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook
    W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Bezpieczeństwo żywności. Współczesne problemy analityczne – ebook
    CENA NEXTO
    Zgodnie z rozporządzeniem z 2002 roku, żywność kwalifikuje się jako niebezpieczną, jeśli jest ona szkodliwa dla zdrowia i nie nadaje się do spożycia przez ludzi. Ciągły monitoring procesu wytwarzania oraz kontrola jakości produktu gotowego to fundamentalne elementy zapewniające jakość produkowanych wyrobów. O bezpieczeństwie żywności można mówić, jeśli w trakcie jej obecności na rynku zachowuje ona...

    Data dostępności:

    Cena: 72,00 zł 80,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i niestacjonarnych) Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Materiały zostały dostosowane do programu przedmiotu inżynieria produkcji żywności obejmującego wykład i ćwiczenia laboratoryjne. Zawierają podstawy niezbędne do przeprowadzenia...

    Data dostępności:

    Cena: 18,90 zł 21,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,75 zł

    Więcej

    • PDF
  • Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków – ebook
    CENA NEXTO
    Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej,...

    Data dostępności:

    Cena: 33,84 zł 37,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,20 zł

    Więcej

    • PDF
  • Żywność w XXI wieku - jakość, składniki, zdrowie – ebook
    Odpowiednie przetwarzanie żywności umożliwia dostarczanie na rynek produktów pożądanych przez konsumenta, bezpiecznych i o wysokich walorach odżywczych. Z tego względu głównym celem technologii przetwórczych w łańcuchu żywnościowym jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego, zachowanie i podniesienie wartości odżywczej oraz właściwości prozdrowotnych żywności, poprawa cech sensorycznych, wydłużenie...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania,...

    Data dostępności:

    Cena: 93,60 zł 104,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 78,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO
    W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius ). Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 53,10 zł 59,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,25 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • CENA NEXTO
    Deklarację zgodności dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością uznaje się za jeden z najlepiej znanych oraz najbardziej spornych dokumentów odnoszących się do materiałów do opakowań dla produktów spożywczych. Od wielu lat to zagadnienie jest przedmiotem licznych dyskusji i polemik. Jednakże warto również zwrócić uwagę na inny aspekt i poddać go krytycznej analizie, a mianowicie zagadnienie...

    Data dostępności:

    Cena: 48,60 zł 54,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Weterynaryjna ochrona zdrowia publicznego – ebook
    CENA NEXTO
    Zgodnie z definicją FAO, WHO i OIE weterynaryjna ochrona zdrowia publicznego to suma wszystkich przedsięwzięć podejmowanych dla zapewnienia fizycznego, psychicznego i społecznego komfortu życia ludzi. Wymagają one zrozumienia i wprowadzenia w życie odpowiednich zasad wiedzy weterynaryjnej. Ochrona ta jest realizowana głównie przez dbałość o zdrowie i dobrostan zwierząt oraz przez zapewnienie dostaw...

    Data dostępności:

    Cena: 54,00 zł 60,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • W TROSCE O BEZPIECZNE JUTRO Reminiscencje i zamierzenia t.4 – ebook
    CENA NEXTO
    W rozdziale 1, zawierającym siedem opracowań, podejmujemy zagadnienia z zakresu Wybranych prawnych i społecznych aspektów bezpieczeństwa narodowego i wewnętrznego. Rozdział 2 Bezpieczeństwo społeczne w kontekście ruchów migracyjnych zawiera osiem opracowań. Rozdział 3 Psychospołeczne wyzwania współczesności w obszarze bezpieczeństwa zdrowotnego zawiera sześć opracowań. Rozdział 4 opracowania na temat...

    Data dostępności:

    Cena: 16,20 zł 18,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,50 zł

    Więcej

    • PDF
  • Smaczne desery dla osób z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO
    Spośród zaleceń terapeutycznych oraz profilaktycznych należy wymienić: Ograniczenie żywności wysokoprzetworzonej. Ograniczenie tłuszczu, zwłaszcza pochodzenia zwierzęcego: masła, smalcu, tłustych gatunków mięs i wyrobów mięsnych, tłustych przetworów mlecznych i zastąpienie go olejami roślinnymi lub rybami. Ograniczenie węglowodanów (cukrów) prostych i produktów o wysokim indeksie glikemicznym: słodyczy,...

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Podstawy gastronomii – ebook
    CENA NEXTO
    Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Podręcznik...

    Data dostępności:

    Cena: 50,94 zł 56,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,45 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autorzy zadbali o wyjaśnienie zależności między jedzeniem a stanem organizmu, a także umotywowanie wskazówek, jakich udzielają. Łatwo sięgnąć po prawidłowo zbilansowane siedmiodniowe jadłospisy dla osób z niedoczynnością...

    Data dostępności:

    Cena: 39,60 zł 44,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Współczesne problemy prawa rolnego i żywnościowego [II] – ebook
    Publikacja zatytułowana "Współczesne problemy prawa rolnego i żywnościowego II" stanowi zbiór referatów wygłoszonych podczas drugiej ogólnopolskiej konferencji o tym samym tytule, która odbyła się na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach. Artykuły odnoszą się zarówno do klasycznego prawa rolnego, które reguluje zasady korzystania z gruntu rolnego, jak i współczesnej problematyki związanej z ochroną środowiska...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym – ebook
    CENA NEXTO
    Konsekwencją zwiększonego zainteresowania konsumentów zdrowiem i żywieniem oraz profilaktyką chorób dietozależnych jest produkcja żywności z surowców o podwyższonej wartości odżywczej i bogatych w substancje bioaktywne. Jakość surowców decyduje o cechach i wartości żywieniowej produktu spożywczego. Naturalne modyfikacje systemu upraw roślin (dobór odmiany roślin i warunków uprawy) i hodowli zwierząt...

    Data dostępności:

    Cena: 32,39 zł 35,99 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,99 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a także doskonalenia systemu zapewniania ich bezpieczeństwa. Pasze i dodatki paszowe są niezbędne do zaspokajania potrzeb pokarmowych zwierząt, wpływają na wydajność i zdrowotność, a także na cechy użytkowe zwierząt...

    Data dostępności:

    Cena: 84,60 zł 94,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,50 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 75