Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

o żywności

Liczba pozycji: 165
  • TANIEJ 7 %

    Chemia żywności. Tom 2 – ebook

    red. Zdzisław Sikorski   Hanna Staroszczyk  

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności – ebook

    Praca zbiorowa  

    "Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 45,57 zł 49,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Chemia żywności. Tom 1 – ebook

    red. Zdzisław Sikorski   Hanna Staroszczyk  

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności – ebook

    Samir Dani  

    "Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży. W publikacji zawarto informacje dotyczące: • logistyki dostaw artykułów spożywczych, • przetwórstwa żywności, • zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 64,17 zł 69,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne – ebook

    Agata Witczak   Zdzisław E. Sikorski  

    Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Witaminy i minerały w naturalnej żywności – ebook

    Mascha Davis  

    Wystarczy tylko odrobina czasu i nieco wiedzy, byś nauczył się wprowadzać do swojej diety pełnowartościowe produkty i ograniczył spożycie przetworzonej żywności. Poprawi to stan twojego zdrowia i wspomoże leczenie wielu poważnych chorób, redukując m.in. stany zapalne i podwyższając odporność organizmu. Dzięki tej książce poznasz podstawy zdrowego odżywiania i dowiesz się, w których produktach spożywczych...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 55,34 zł 59,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Bezpieczeństwo żywności w kontekście jej fałszowania – ebook

    Rafał Płocki  

    W niniejszej publikacji wykorzystano wyniki badań, których celem była identyfikacja determinantów bezpieczeństwa żywności w kontekście bezpieczeństwa wewnętrznego, zagrożeń i wyzwań w tym obszarze, źródeł, możliwości i skali fałszowania żywności oraz społecznych i ekonomicznych skutków nieprawidłowości w gospodarce żywnościowej. Zakres przestrzenny powyższych badań obejmował terytorium całego kraju,...

    Data dostępności:

    Cena: 13,49 zł 14,51 zł

    Więcej

    • PDF
  • TANIEJ 7 %

    Przeciwdziałanie patologiom na rynku żywności – ebook

    Agata Lewkowicz   Wiesław Pływaczewski  

    Problematyka bezpieczeństwa żywności — jako istotny element bezpieczeństwa społecznego — nie została dotychczas w pełni opisana w literaturze przedmiotu. Istniejącą niszę — choć w części — wypełnia monografia przygotowana pod redakcją naukową dra hab. Wiesława Pływaczewskiego oraz mgr Agaty Lewkowicz. Redaktorzy naukowi opracowania zaprosili do współpracy zarówno osoby wywodzące się ze środowisk naukowych,...

    Data dostępności:

    Cena: 15,08 zł 16,22 zł

    Więcej

    • PDF
  • TANIEJ 7 %

    Globalne zarządzanie bezpieczeństwem żywności. Aspekty prawne – ebook

    Tomasz Srogosz prof. KAAFM  

    Monografia jest kontynuacją i rozwinięciem książki pt. Międzynarodowe prawo żywnościowe , w której wykazano istnienie jednego z działów prawa międzynarodowego publicznego obejmującego zespół norm regulujących stosunki międzynarodowe w dziedzinie rolnictwa, żywności i wyżywienia. Celem wspomnianej książki była przede wszystkim odpowiedź na pytanie o to, czy doszło do ukształtowania takiego działu?...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 185,07 zł 199,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • TANIEJ 7 %

    Urzędowa kontrola żywności – ebook

    Małgorzata Korzycka   Paweł Wojciechowski  

    Publikacja jest zbiorem tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają m.in. kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej, funkcjonowania tego systemu w świetle postanowień umowy CETA,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 11,16 zł 12,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
Liczba pozycji: 165

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA