Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

o żywności

Liczba pozycji: 274
  • TANIEJ 5 %

    Chemia żywności. Tom 2 – ebook

    red. Zdzisław Sikorski   Hanna Staroszczyk  

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie...

    Data publikacji:

    Cena: 94,05 zł 99,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 5 %

    Bezpieczeństwo żywności w kontekście jej fałszowania – ebook

    Rafał Płocki  

    W niniejszej publikacji wykorzystano wyniki badań, których celem była identyfikacja determinantów bezpieczeństwa żywności w kontekście bezpieczeństwa wewnętrznego, zagrożeń i wyzwań w tym obszarze, źródeł, możliwości i skali fałszowania żywności oraz społecznych i ekonomicznych skutków nieprawidłowości w gospodarce żywnościowej. Zakres przestrzenny powyższych badań obejmował terytorium całego kraju,...

    Cena: 13,78 zł 14,51 zł

    Więcej

    • PDF
  • Toksykologia żywności bez tajemnic – książka
    TANIEJ 5 %

    Toksykologia żywności bez tajemnic – książka

    Stefan Ball  

    Toksykologia żywności. Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat skażeń biologicznych i zanieczyszczeń chemicznych żywności, którą codziennie spożywamy. Jest to praktyczny poradnik dla tych wszystkich, którzy pragną uniknąć niebezpieczeństw na jakie wystawia nas inżynieria genetyczna, uprzemysłowione rolnictwo, zaawansowane technologie przetwórstwa...

    Cena: 22,80 zł 24,00 zł

    Więcej

  • TANIEJ 5 %

    Przeciwdziałanie patologiom na rynku żywności – ebook

    Agata Lewkowicz   Wiesław Pływaczewski  

    Problematyka bezpieczeństwa żywności — jako istotny element bezpieczeństwa społecznego — nie została dotychczas w pełni opisana w literaturze przedmiotu. Istniejącą niszę — choć w części — wypełnia monografia przygotowana pod redakcją naukową dra hab. Wiesława Pływaczewskiego oraz mgr Agaty Lewkowicz. Redaktorzy naukowi opracowania zaprosili do współpracy zarówno osoby wywodzące się ze środowisk naukowych,...

    Cena: 15,41 zł 16,22 zł

    Więcej

    • PDF
  • Właściwości fizyczne żywności – książka
    TANIEJ 5 %

    Właściwości fizyczne żywności – książka

    Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego...

    Cena: 46,55 zł 49,00 zł

    Więcej

  • TANIEJ 5 %

    Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności – ebook

    Praca zbiorowa  

    "Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących...

    Data publikacji:

    Cena: 46,55 zł 49,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 5 %

    Chemia żywności. Tom 1 – ebook

    red. Zdzisław Sikorski   Hanna Staroszczyk  

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie...

    Data publikacji:

    Cena: 94,05 zł 99,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Zarządzanie jakością żywności – książka
    TANIEJ 5 %

    Zarządzanie jakością żywności – książka

    P. A. Luning   W. J. Marcelis   W. M. F. Jongen  

    Pierwsze profesjonalne opracowanie, w którym zarządzanie jakością żywności zostało przedstawione w ujęciu technologiczno-menedżerskim. Głównym elementem tego ujęcia jest nowoczesne zastosowanie technologicznych i menedżerskich teorii jakości tak, aby można było prognozować funkcjonowanie systemów kontroli jakości oraz je doskonalić. Ten unikatowy podręcznik będzie przydatny zarówno pracownikom naukowym,...

    Cena: 37,05 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności – książka
    TANIEJ 5 %

    Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności – książka

    Marek Ludwicki   Michał Ludwicki  

    W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne właściwości obiektów regulacji automatycznej, właściwości regulatorów i urządzeń wykonawczych, rodzaje analogowych, dyskretnych i mikroprocesorowych układów regulacyjnych oraz sposoby regulacji podstawowych parametrów procesów...

    Cena: 75,05 zł 79,00 zł

    Więcej

  • TANIEJ 5 %

    Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności – ebook

    Samir Dani  

    "Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży. W publikacji zawarto informacje dotyczące: • logistyki dostaw artykułów spożywczych, • przetwórstwa żywności, • zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów...

    Data publikacji:

    Cena: 65,55 zł 69,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
Liczba pozycji: 274

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA