Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

o żywności

Liczba pozycji: 352
  • TANIEJ 7 %

    Chemia żywności. Tom 2 – ebook

    red. Zdzisław Sikorski   Hanna Staroszczyk  

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności – ebook

    Praca zbiorowa  

    "Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 45,57 zł 49,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Chemia żywności. Tom 1 – ebook

    red. Zdzisław Sikorski   Hanna Staroszczyk  

    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności – ebook

    Samir Dani  

    "Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży. W publikacji zawarto informacje dotyczące: • logistyki dostaw artykułów spożywczych, • przetwórstwa żywności, • zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 64,17 zł 69,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 7 %

    Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne – ebook

    Agata Witczak   Zdzisław E. Sikorski  

    Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 82,77 zł 89,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Kultura bezpieczeństwa żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Kultura bezpieczeństwa żywności – książka

    Małgorzata Z. Wiśniewska  

    Najnowsze wydanie pierwszej w Polsce monografii zgłębiającej temat kultury bezpieczeństwa żywności, wzbogacone o liczne uzupełnienia dotyczące wpływu zagrożenia związanego z pandemią COVID-19 oraz zmianami klimatu. Dodatkowo uwzględnione zostały zaistniałe zmiany w prawie w dokumentach normatywnych. Książka jest przeznaczonego dla wszystkich zainteresowanych promowaniem i wdrażaniem metod, postaw oraz...

    Data dostępności:

    Cena: 55,80 zł 60,00 zł

    Więcej

  • Domowe wędzenie żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Domowe wędzenie żywności – książka

    Warren. R Andreson  

    Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to smak domowej szynki jest ciągle nie do pobicia. Czy trudno ją zrobić? Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku,...

    Data dostępności:

    Cena: 32,54 zł 34,99 zł

    Więcej

  • Bezpieczeństwo i jakość żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Bezpieczeństwo i jakość żywności – książka

    Stanisław Kowalczyk  

    Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej. Globalizacja ukształtowała nowe struktury ekonomiczne, włączając w nie także sferę agrobiznesu i wyżywienia. Konsekwencją tego...

    Data dostępności:

    Cena: 64,17 zł 69,00 zł

    Więcej

  • Tajniki suszenia żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Tajniki suszenia żywności – książka

    Michelle Keogh   Karielyn Tillman  

    Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat: • zalet domowego suszenia żywności; •...

    Data dostępności:

    Cena: 44,55 zł 47,90 zł

    Więcej

  • Biotechnologia żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Biotechnologia żywności – książka

    Bednarski Włodzimierz   Arnold  

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności. Podręcznik...

    Data dostępności:

    Cena: 64,17 zł 69,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 352

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA