o żywności

Liczba pozycji: 192
  • CENA NEXTO
    Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się...

    Data dostępności:

    Cena: 165,60 zł 184,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 138,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Nauka dla wszystkich. SEKCJA NAUK O ŻYWNOŚCI, TECHNICZNYCH, BIOLOGICZNYCH I BIOTECHNOLOGICZNYCH ORAZ ROLNICZYCH, LEŚNYCH I OCHRONY ŚRODOWISKA – ebook
    NowośćCENA NEXTO
    om 1” to wyjątkowa publikacja prezentująca najnowsze dokonania młodych badaczy z całego kraju, reprezentujących nauki biologiczne, techniczne, biotechnologiczne, o żywności, rolnicze, leśne oraz związane z ochroną środowiska. E-book powstał w ramach jednego z najważniejszych wydarzeń akademickich w Polsce, gromadzącego od lat setki studentów i doktorantów. W tegorocznej edycji uczestniczyło blisko...

    Data dostępności:

    Cena: 22,50 zł 25,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,50 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: -...

    Data dostępności:

    Cena: 102,60 zł 114,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO
    Problem marnowania żywności dotyka w znacznym stopniu, poza innymi krajami europejskimi, także Polskę. Żywność trafiająca na śmietnik pochodzi zarówno od podmiotów handlujących artykułami spożywczymi, jak i z gospodarstw domowych. Działania związane z ograniczaniem ilości marnowanej żywności są realizowane na skalę globalną. Z ebooka dowiesz się o przepisach unijnych i polskich, obowiązkach sprzedawców,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 44,10 zł 49,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,75 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • Systemowe zarządzanie obroną żywności przed terroryzmem – ebook
    CENA NEXTO
    Praca opisuje istotę i znaczenie terroryzmu żywnościowego oraz zjawiska obrony żywności na tle zagadnień związanych z jakością, w tym z bezpieczeństwem żywności. Przedmiotem badań są rozwiązania o charakterze systemowym, jakie mogą wspierać organizacje należące do łańcucha żywnościowego, pragnące spełnić postulat rynkowy i społeczny w zakresie obrony żywności przed sabotażami. Autorka za cel obrała...

    Data dostępności:

    Cena: 41,40 zł 46,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,50 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Podręcznik stanowi oryginalne i kompleksowe opracowanie zagadnień istotnych w kształceniu menedżerów jakości żywności. W podręczniku zawarto szczegółową charakterystykę czynników wpływających na jakość produktów spożywczych. Ich poznanie umożliwia projektowanie jakości zgodnie z oczekiwaniami współczesnych konsumentów oraz z zachowaniem wymagań prawnych odnoszących się do produkcji żywności. W pracy...

    Data dostępności:

    Cena: 29,70 zł 33,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,75 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: -...

    Data dostępności:

    Cena: 102,60 zł 114,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o mikrobiologii żywności i opanowaniu metod kontroli mikrobiologicznej, co jest niezbędne, aby zapewnić właściwą jakość produktów żywnościowych. W części I, dotyczącej mikrobiologii ogólnej, przedstawiono zasady pracy w...

    Data dostępności:

    Cena: 35,10 zł 39,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Żywieniowy ninja – ebook
    CENA NEXTO
    „Żywieniowy Ninja” to mieszanka wybuchowa zwięzłych i nieszablonowych opisów aktów prawnych, prawa żywnościowego oraz cytatów z polskiego rapu i szeroko rozumianego świata sportu. Autor książki jest absolwentem studiów z zakresu technologii żywności, audytorem wewnętrznym systemów bezpieczeństwa żywności oraz ekspertem ds. prawa żywnościowego. Jest jednak przede wszystkim normalnym chłopakiem z osiedla,...

    Data dostępności:

    Cena: 20,16 zł 22,40 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,80 zł

    Więcej

    • EPUB
  • BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTÓW na rynku żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Anna Dąbrowska Żywność stanowi podstawę egzystencji człowieka - potrzeba zaspokojenia głodu jest najważniejsza, ale można ją plasować i na wyższych poziomach piramidy Maslowa. Warto przybliżyć znaczenie trzech pojęć, które występują w monografii: "bezpieczeństwo żywności", "bezpieczeństwo żywnościowe" i "bezpieczeństwo konsumenta". W myśl ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia bezpieczeństwo...

    Data dostępności:

    Cena: 26,46 zł 29,40 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,05 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    "Recenzowana praca znanych i uznanych Autorów stanowi pierwsze w polskiej literaturze, tak szerokie i pogłębione, opracowanie prawa żywnościowego, nowej dziedziny prawa znajdującej się w toku wyodrębniania. Dzieło obejmuje niemalże całość bardzo rozległej i skomplikowanej problematyki prawnej dotyczącej żywności i choćby już tylko z tego względu zasługuje na miano "Systemu prawa żywnościowego". Przedmiotem...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 183,63 zł 204,03 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 153,02 zł

    Więcej

    • PDF
  • Sektor spożywczy - od kompetencji pracowników do jakości żywności – ebook
    Publikacja porusza zagadnienia związane z problematyką kompetencji pracowników w sektorze spożywczym w kontekście zmieniających się potrzeb i preferencji konsumentów, uwarunkowań społeczno-gospodarczych oraz jakości żywności. Stanowi cenne źródło informacji dla przedstawicieli przedsiębiorstw branży żywnościowej oraz badaczy rynku żywności. Uwzględniono w niej wpływ pandemii COVID-19 na branże przetwórstwa...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTA NA RYNKU ŻYWNOŚCI. Konsument jako uczestnik na rynku i jego zachowania – ebook
    CENA NEXTO
    Żywność stanowi podstawę funkcjonowania biologicznego człowieka, stąd jej bezpieczeństwo ma dla konsumenta ogromne znaczenie. W ostatnim czasie zagadnienie to jest coraz częściej przedmiotem dysputy na temat żywności oferowanej na rynku – jak jeść i co jeść, by żyć zdrowo. Podnoszony jest również problem świadomości konsumentów, przestrzegania ich praw konsumenckich czy odpowiedzialności instytucji...

    Data dostępności:

    Cena: 29,61 zł 32,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,67 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook
    W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Monografia jest kontynuacją i rozwinięciem książki pt. Międzynarodowe prawo żywnościowe , w której wykazano istnienie jednego z działów prawa międzynarodowego publicznego obejmującego zespół norm regulujących stosunki międzynarodowe w dziedzinie rolnictwa, żywności i wyżywienia. Celem wspomnianej książki była przede wszystkim odpowiedź na pytanie o to, czy doszło do ukształtowania takiego działu?...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 179,10 zł 199,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 149,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Bezpieczeństwo żywności. Współczesne problemy analityczne – ebook
    CENA NEXTO
    Zgodnie z rozporządzeniem z 2002 roku, żywność kwalifikuje się jako niebezpieczną, jeśli jest ona szkodliwa dla zdrowia i nie nadaje się do spożycia przez ludzi. Ciągły monitoring procesu wytwarzania oraz kontrola jakości produktu gotowego to fundamentalne elementy zapewniające jakość produkowanych wyrobów. O bezpieczeństwie żywności można mówić, jeśli w trakcie jej obecności na rynku zachowuje ona...

    Data dostępności:

    Cena: 72,00 zł 80,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego – ebook
    CENA NEXTO
    Wiele leków pochodzenia roślinnego ma długą historię stosowania w tradycyjnej medycynie, czego dowodem są zioła, ekstrakty roślinne i olejki eteryczne. Żywność, jak i leki pochodzenia roślinnego mają również istotny wpływ na zdrowie i dobre samopoczucie. Ważne jest świadome i zrównoważone podejście do ich spożywania lub stosowania, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i ewentualnych reakcji organizmu. Dostępne...

    Data dostępności:

    Cena: 31,50 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i niestacjonarnych) Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Materiały zostały dostosowane do programu przedmiotu inżynieria produkcji żywności obejmującego wykład i ćwiczenia laboratoryjne. Zawierają podstawy niezbędne do przeprowadzenia...

    Data dostępności:

    Cena: 18,90 zł 21,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,75 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Kawitacja, polegająca na wytwarzaniu i gwałtownym zanikaniu pęcherzyków gazowo-parowych w cieczach, towarzyszy procesom hydrodynamicznym i jest wywoływana przez drgania mechaniczne. Zjawisko to w złożony sposób oddziałuje na ciecze oraz ciała stałe i powoduje zmiany ich właściwości fizycznych, chemicznych i biologicznych. Mimo że kawitacja jest wykorzystywana w medycynie, technice, przemyśle chemicznym,...

    Data dostępności:

    Cena: 6,30 zł 7,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe. Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne....

    Data dostępności:

    Cena: 21,60 zł 24,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,00 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 192