zywnosci

Liczba pozycji: 131
  • CENA NEXTO
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: -...

    Data dostępności:

    Cena: 102,60 zł 114,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO
    Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od...

    Data dostępności:

    Cena: 57,60 zł 64,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Bezpieczeństwo żywności. Współczesne problemy analityczne – ebook
    CENA NEXTO
    Zgodnie z rozporządzeniem z 2002 roku, żywność kwalifikuje się jako niebezpieczną, jeśli jest ona szkodliwa dla zdrowia i nie nadaje się do spożycia przez ludzi. Ciągły monitoring procesu wytwarzania oraz kontrola jakości produktu gotowego to fundamentalne elementy zapewniające jakość produkowanych wyrobów. O bezpieczeństwie żywności można mówić, jeśli w trakcie jej obecności na rynku zachowuje ona...

    Data dostępności:

    Cena: 72,00 zł 80,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: -...

    Data dostępności:

    Cena: 102,60 zł 114,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków – ebook
    CENA NEXTO
    Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej,...

    Data dostępności:

    Cena: 33,84 zł 37,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,20 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Publikacja jest zbiorem tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają m.in. kwestie: 1. systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej, 2. funkcjonowania tego systemu w świetle postanowień umowy...

    Data dostępności:

    Cena: 15,03 zł 16,70 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,52 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 2010]. Światowy sektor żywnościowy funkcjonuje w środowisku, w którym ciągle są opracowywane lub aktualizowane polityki, standardy, przepisy, wskazówki, kształcenie i porady dotyczące żywności i żywienia, w tym związane...

    Data dostępności:

    Cena: 35,10 zł 39,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i niestacjonarnych) Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Materiały zostały dostosowane do programu przedmiotu inżynieria produkcji żywności obejmującego wykład i ćwiczenia laboratoryjne. Zawierają podstawy niezbędne do przeprowadzenia...

    Data dostępności:

    Cena: 18,90 zł 21,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,75 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook
    W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się...

    Data dostępności:

    Cena: 165,60 zł 184,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 138,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Ekologia żywności, środowiska i zdrowia człowieka – ebook
    CENA NEXTO
    Monografia została zredagowana na podstawie artykułów przygotowanych przez uczestników 49. Międzynarodowego Seminarium Kół Naukowych w Olsztynie ,,Koła Naukowe Szkołą Twórczego Działania”, które odbyło się w Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie 24-25 września 2020 roku. Opracowanie zawiera prace z zakresu nauk biologicznych, medycznych, o żywności i o zdrowiu. Jest to edycja wyjątkowa, ponieważ...

    Data dostępności:

    Cena: 22,50 zł 25,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,75 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    W niniejszej publikacji wykorzystano wyniki badań, których celem była identyfikacja determinantów bezpieczeństwa żywności w kontekście bezpieczeństwa wewnętrznego, zagrożeń i wyzwań w tym obszarze, źródeł, możliwości i skali fałszowania żywności oraz społecznych i ekonomicznych skutków nieprawidłowości w gospodarce żywnościowej. Zakres przestrzenny powyższych badań obejmował terytorium całego kraju,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 13,06 zł 14,51 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,33 zł

    Więcej

    • PDF
  • Analiza i ocena jakości żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości...

    Data dostępności:

    Cena: 31,50 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook
    Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o mikrobiologii żywności i opanowaniu metod kontroli mikrobiologicznej, co jest niezbędne, aby zapewnić właściwą jakość produktów żywnościowych. W części I, dotyczącej mikrobiologii ogólnej, przedstawiono zasady pracy w...

    Data dostępności:

    Cena: 35,10 zł 39,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Problematyka bezpieczeństwa żywności — jako istotny element bezpieczeństwa społecznego — nie została dotychczas w pełni opisana w literaturze przedmiotu. Istniejącą niszę — choć w części — wypełnia monografia przygotowana pod redakcją naukową dra hab. Wiesława Pływaczewskiego oraz mgr Agaty Lewkowicz. Redaktorzy naukowi opracowania zaprosili do współpracy zarówno osoby wywodzące się ze środowisk naukowych,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 14,60 zł 16,22 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,79 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne właściwości obiektów regulacji automatycznej, właściwości regulatorów i urządzeń wykonawczych, rodzaje analogowych, dyskretnych i mikroprocesorowych układów regulacyjnych oraz sposoby regulacji podstawowych parametrów procesów...

    Data dostępności:

    Cena: 84,60 zł 94,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO
    Celem monografii jest przedstawienie zagadnień związanych z zastosowaniem metod spektroskopii optycznej w połączeniu z chemometrią do oceny różnych aspektów jakości żywności. Ze względu na złożony charakter produktów żywnościowych tradycyjne techniki pomiarowe oraz metody oznaczeń pojedynczych analitów nie pozwalają na szybką pełną ocenę jakości. Rozwijane są nowe metody oparte na wydajnych technikach...

    Data dostępności:

    Cena: 25,20 zł 28,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Monografia prof. Izabeli Steinki „Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności” jest obszernym materiałem skierowanym do szerokiego grona odbiorców, nie tylko studentów, czy słuchaczy studiów podyplomowych, ale również praktyków zajmujących się ryzykiem narażenia zdrowia konsumentów. Autorka rzetelnie naświetla zagadnienia związane z oceną częstotliwości występowania, identyfikacją...

    Data dostępności:

    Cena: 31,50 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania,...

    Data dostępności:

    Cena: 93,60 zł 104,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 78,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
Liczba pozycji: 131