zywnosci

Liczba pozycji: 45
  • CENA NEXTO
    Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe. Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne....

    Data dostępności:

    Cena: 21,60 zł 24,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Systemowe zarządzanie obroną żywności przed terroryzmem – ebook
    CENA NEXTO
    Praca opisuje istotę i znaczenie terroryzmu żywnościowego oraz zjawiska obrony żywności na tle zagadnień związanych z jakością, w tym z bezpieczeństwem żywności. Przedmiotem badań są rozwiązania o charakterze systemowym, jakie mogą wspierać organizacje należące do łańcucha żywnościowego, pragnące spełnić postulat rynkowy i społeczny w zakresie obrony żywności przed sabotażami. Autorka za cel obrała...

    Data dostępności:

    Cena: 41,40 zł 46,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,50 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Podręcznik stanowi oryginalne i kompleksowe opracowanie zagadnień istotnych w kształceniu menedżerów jakości żywności. W podręczniku zawarto szczegółową charakterystykę czynników wpływających na jakość produktów spożywczych. Ich poznanie umożliwia projektowanie jakości zgodnie z oczekiwaniami współczesnych konsumentów oraz z zachowaniem wymagań prawnych odnoszących się do produkcji żywności. W pracy...

    Data dostępności:

    Cena: 29,70 zł 33,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,75 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej.

    Data dostępności:

    Cena: 84,60 zł 94,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,50 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTÓW na rynku żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Anna Dąbrowska Żywność stanowi podstawę egzystencji człowieka - potrzeba zaspokojenia głodu jest najważniejsza, ale można ją plasować i na wyższych poziomach piramidy Maslowa. Warto przybliżyć znaczenie trzech pojęć, które występują w monografii: "bezpieczeństwo żywności", "bezpieczeństwo żywnościowe" i "bezpieczeństwo konsumenta". W myśl ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia bezpieczeństwo...

    Data dostępności:

    Cena: 26,46 zł 29,40 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,05 zł

    Więcej

    • PDF
  • Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania – ebook
    CENA NEXTO
    Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i...

    Data dostępności:

    Cena: 34,02 zł 37,80 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,35 zł

    Więcej

    • PDF
  • Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 2010]. Światowy sektor żywnościowy funkcjonuje w środowisku, w którym ciągle są opracowywane lub aktualizowane polityki, standardy, przepisy, wskazówki, kształcenie i porady dotyczące żywności i żywienia, w tym związane...

    Data dostępności:

    Cena: 35,10 zł 39,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,25 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i niestacjonarnych) Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Materiały zostały dostosowane do programu przedmiotu inżynieria produkcji żywności obejmującego wykład i ćwiczenia laboratoryjne. Zawierają podstawy niezbędne do przeprowadzenia...

    Data dostępności:

    Cena: 18,90 zł 21,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,75 zł

    Więcej

    • PDF
  • Sektor spożywczy - od kompetencji pracowników do jakości żywności – ebook
    Publikacja porusza zagadnienia związane z problematyką kompetencji pracowników w sektorze spożywczym w kontekście zmieniających się potrzeb i preferencji konsumentów, uwarunkowań społeczno-gospodarczych oraz jakości żywności. Stanowi cenne źródło informacji dla przedstawicieli przedsiębiorstw branży żywnościowej oraz badaczy rynku żywności. Uwzględniono w niej wpływ pandemii COVID-19 na branże przetwórstwa...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    Celem monografii jest przedstawienie zagadnień związanych z zastosowaniem metod spektroskopii optycznej w połączeniu z chemometrią do oceny różnych aspektów jakości żywności. Ze względu na złożony charakter produktów żywnościowych tradycyjne techniki pomiarowe oraz metody oznaczeń pojedynczych analitów nie pozwalają na szybką pełną ocenę jakości. Rozwijane są nowe metody oparte na wydajnych technikach...

    Data dostępności:

    Cena: 25,20 zł 28,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO
    W towaroznawstwie produktów spożywczych pojęcie jakości jest szeroko stosowane i odnosi się zarówno do produktu oraz producenta, jak i do konsumenta żywności. Jakość, rozumiana jako zaspokojenie lub przekroczenie oczekiwań klienta, w odniesieniu do żywności obejmuje wiele różnorodnych aspektów i determinowana jest przez szereg czynników. Jej złożony charakter oddaje termin „całkowitej jakości żywności”...

    Data dostępności:

    Cena: 14,40 zł 16,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Celem studiów literaturowych i badań eksperymentalnych, których efektem jest prezentowana książka, była ocena przydatności i możliwości wykorzystania produktów ubocznych przetwórstwa owoców jagodowych jako źródła substancji o korzystnym działaniu żywieniowym w opracowaniu koncepcji innowacyjnego wyrobu ciastkarskiego o podwyższonej wartości żywieniowej. Tego rodzaju badania mogą wzbudzać duże zainteresowanie...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTA NA RYNKU ŻYWNOŚCI. Konsument jako uczestnik na rynku i jego zachowania – ebook
    CENA NEXTO
    Żywność stanowi podstawę funkcjonowania biologicznego człowieka, stąd jej bezpieczeństwo ma dla konsumenta ogromne znaczenie. W ostatnim czasie zagadnienie to jest coraz częściej przedmiotem dysputy na temat żywności oferowanej na rynku – jak jeść i co jeść, by żyć zdrowo. Podnoszony jest również problem świadomości konsumentów, przestrzegania ich praw konsumenckich czy odpowiedzialności instytucji...

    Data dostępności:

    Cena: 29,61 zł 32,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,67 zł

    Więcej

    • PDF
  • Transport żywności - uwarunkowania organizacyjne, techniczne, ekonomiczne oraz jego skala – ebook
    CENA NEXTO
    Celem monografii jest przedstawienie uwarunkowań organizacyjnych, technicznych i ekonomicznych dla transportu żywności. Celami szczegółowymi są: ukazanie uregulowań prawnych w zakresie różnych gałęzi transportu przy przewozie produktów spożywczych, zidentyfikowanie wymagań w zakresie środków transportu i urządzeń transportowych do tego rodzaju przewozu oraz przedstawienie znaczenia przemieszczania...

    Data dostępności:

    Cena: 18,00 zł 20,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Kraj pochodzenia produktu należy obok jakości i ceny do najważniejszych kryteriów wyboru przy podejmowaniu przez konsumenta decyzji zakupowych artykułów spożywczych, a w kontekście negatywnych skutków pandemii COVID-19 kupowanie żywności made in Poland zyskuje na znaczeniu, stając się praktycznym działaniem na rzecz wspierania rodzimych producentów. W monografii usystematyzowano stan wiedzy na temat...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Zasób wiedzy podmiotów funkcjonujących na rynku jest niedoskonały i zróżnicowany. W książce przedstawiono możliwości działań niwelujących asymetrię wiedzy dotyczącej żywności, zarówno po stronie producenta, jak i konsumenta. Część empiryczna poświęcona została aktywności informacyjnej klienta, czyli poszukiwaniu i analizie informacji o produkcie na poszczególnych etapach procesu decyzyjnego oraz przekazywaniu...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Marketing mix of food industry enterprises. – ebook
    CENA NEXTO
    Współczesne przedsiębiorstwa spożywcze stoją przed wieloma wyzwaniami, jakie występują na rynku dóbr konsumpcyjnych. Narzędziem w pokonywaniu pojawiających się trudności jest właściwie rozumiany, odpowiednio zorganizowany i profesjonalnie prowadzony przez przedsiębiorstwa spożywcze, marketing mix. Na trudnym i konkurencyjnym rynku produktów spożywczych, producenci żywności powinni wykazać się umiejętnością...

    Data dostępności:

    Cena: 10,35 zł 11,50 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,63 zł

    Więcej

    • PDF
  • KALEJDOSKOP NAUKOWY. MONOGRAFIA – ebook
    CENA NEXTO
    .............................................................................. "Kalejdoskop naukowy to kolejne wydanie prac naukowych studentów i doktorantów przy współpracy z Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim. Monografia zawiera treści dotyczące medycyny, technologii żywności, a także teologii. Monografia została zredagowana przez dr. Roberta Stryińskiego. Dziękujemy autorom, chcącym poszerzyć swój...

    Data dostępności:

    Cena: 4,50 zł 5,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,75 zł

    Więcej

    • PDF
  • Podstawy gastronomii – ebook
    CENA NEXTO
    Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Podręcznik...

    Data dostępności:

    Cena: 50,94 zł 56,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,45 zł

    Więcej

    • PDF
  • Komercjalizacja produktów żywnościowych – ebook
    CENA NEXTO
    We współczesnych gospodarkach coraz częściej mamy do czynienia z postępującymi procesami komercjalizacji różnych produktów. Dotyczy to także produktów żywnościowych. Autorzy przedstawili: pojęcie i elementy komercjalizacji produktów (w tym produktów żywnościowych), uwarunkowania komercjalizacji produktów żywnościowych w przedsiębiorstwie, procesy komercjalizacji produktów żywnościowych w polskich przedsiębiorstwach,...

    Data dostępności:

    Cena: 48,51 zł 53,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,42 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 45